Mai rapid decat viteza luminii !

Chiar daca orice are masa nu se poate misca mai repede decat viteza luminii, oamenii de stiinta cred acum ca anumite stele care se rotesc foarte repede ar putea fi propulsate de curenti care se deplaseaza mai repede decat lumina.

Ideea ar putea fi catalogata „eretica” pentru ca incalca una dintre regulile de baza ale fizicii care spune ca viteza luminii este viteza maxima, dar o noua propunere ocoleste aceasta regula, in care se afirma un proces fara masa sau chiar informatia s-ar putea deplasa mai repede. Un curent care se deplaseaza mai repede decat viteza lumii ar traversa anumite stele care se rotesc foarte repede, fapt care face ca atomii incarcati pozitiv sa se deplaseze intr-o directie, iar cei negativi in directia opusa. Fiecare particula s-ar misca mai incet decat viteza luminii, dar curentii de deplasare ar trece prin stea mai repede decat viteza luminii.

Pulsarii sun stele dense care se rotesc foarte repede

„Nici o lege a fizicii nu este incalcata in acest proces”, a declarat cercetatorul John Singleton de la Los Alamos National Laboratory, Statele Unite. „Nu este science-fiction, este realitate”. Singleton si colega sa Andrea Schmidt au propus aceasta ipoteza pentru a explica functionarea unei anumite categorii de stele, pulsarii (foto). Acestia sunt stele foarte dense care se rotesc foarte repede, emitand o unda de lumina, la fel ca un far portuar. Exact cum fac pulsarii acest lucru a ramas un mister. Conform cercetatorilor, campurile magnetice ale pulsarului creeaza acest curent care impinge particulele incarcate in directii diferite, rezultatul fiind o undade lumina. Chiar si asa, este o idee destul de radicala, asa ca oamenii de stiinta nu se asteapta ca toata lumea sa fie de acord cu ei imediat. Singleton si Schmidt si-au prezentat studiul la cea de-a 15-a conferinta American Astronomical Society din Washington. (R.N)

Sursa: http://www.agentia.org/teoria-conspiratiei/Mister-Ce-se-poate-misca-mai-rapid-decat-lumina–491.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s