Banca Mondială: ”Situația economică a Spaniei este foarte gravă”

Andrew Burns, director al Băncii Mondiale, susține că șomajul din Spania este foarte ridicat. El salută măsurile puse în aplicare de Guvernul Spaniei și susține că Europa a pus piedici creșterii economice de la nivel mondial.

Experții Băncii Mondiale sunt de părere că situația economică din Spania este foarte gravă, chiar dacă apreciază măsurile de austeritate pe care Guvernul le-a pus în aplicare pentru reducerea deficitului bugetar, anunță „20 minutos”.

Andrew Burns, directorul de tendințe macroeconomice din cadrul Băncii Mondiale, a declarat ieri că „situația din Spania este foarte gravă, iar șomajul este extrem de ridicat”. Burns a făcut această afirmație în cadrul unei conferințe de presă care s-a desfășurat după prezentarea raportului „Perspective Economice Mondiale 2010”.

El a mai afirmat că măsurile de consolidare fiscală puse în practică de Guvernul Spaniei ar putea reduce riscul agravării situației economice. El a dezvăluit că indicatorii de piaţă arată că investitorii văd situaţia din Spania ca fiind mai puţin gravă decât cea din Grecia sau Portugalia.

Burns a susținut că „redresarea economică la nivel mondial continuă” dar că din cauza datoriilor din Europa s-au pus „noi obstacole în drumul spre o creştere durabilă pe termen mediu”.

Sursa : adevarul.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s