Lansare cu scandal: Ion Iliescu, primit cu lozinci anticomuniste – VEZI VIDEO

In loc de o lansare cu fast, fostul preşedinte al României Ion Iliescu a avut parte de huiduieli şi lozinci anticomuniste. Câţiva tineri de la organizaţia „Noii Golani” l-au întâmpinat cu afişe pe care era scris, deasupra fotografiei lui, „Căutat pentru furtul Revoluţiei şi chemarea minerilor în iunie 1990”. Tinerii au fost îndepărtaţi de forţele de ordine şi duşi cu duba de jandarmi.

Vezi Video aici

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a avut joi parte de un incident neplăcut, cu ocazia lansării cărţii sale la Bookfest.

Mai mulţi membri ai organizaţiei „Noi Golanii” s-au strecurat printre participanţii la lansarea volumului „După 20 de ani – 1989 an de cotitură în istoria naţională şi în viaţa internaţională”, purtând asupra lor afişe pe care scria „Ion Iliescu. Căutat pentru furtul Revoluţiei din 89, chemarea minerilor în iunie 90, instigare la violenţă împotriva studenţilor anticomunişti, ascunderea adevărului despre mineriade, manipularea opiniei publice. Ultima oară văzut la Institutul Revoluţiei, unde şi-a ascuns crimele„.

Afişul anunţa totodată că Noii Golani şi Asociaţia 21 Decembrie vor organiza duminică un marş începând cu ora 11, de la Intercontinental până la casa lui Ion Iliescu.

Tinerii l-au făcut „criminal”, strigând lozincile de pe afiş . Unii dintre aceştia erau basarabeni şi aveau tricouri cu „Basarabia, pământ românesc”.

Unul dintre ei, mai recalcitrant, a încercat să se apropie de Iliescu. Acesta i-a spus liderului PSD că nu are de ce să scrie cărţi, deoarece locul lui e la închisoare. Iliescu i-a replicat că cei care nu au respect faţă de carte, nu au ce să caute acolo: „ceea ce faceţi dumneavoastră este huliganism!”

El a fost îndepărtat de sepepiştii liderului PSD, care l-au împins pe un scaun, dar întrucât respectivul nu se potolea şi vocifera nestingherit, angajaţii firmei care asigurau paza de la târgul de carte, RBG, l-au luat de braţe şi l-au evacuat. Protestatarul a încercat să revină în Romexpo, dar nu i s-a mai permis accesul. Ulterior au fost chemaţi şi jandarmii.  Văzând deschisă uşa unei maşini a unui car de transmisiuni TV, tânărul recalcitrant a urcat în car, refuzând ulterior să iasă de acolo.

Jandarmii au reuşit însă să afle numele lui – George Simion.  Anul trecut, de Sfântul Ion, Simion s-a dus la sediul unde fostul şef de stat îşi avea biroul şi a aprins lumânări pe stradă scandând diverse lucruri la adresa lui Iliescu, episod care i-a atras reţinerea de către jandarmi. Tinerii de la „Noii Golani”, în frunte cu liderul lor, au fost duşi cu duba de jandarmi.

„Am venit aici să-i pun o întrebare lui Ion Iliescu. Să-l întreb dacă nu ar fi cazul să nu mai scrie cărţi, să stea în puşcărie şi să se gândească la morţii de la Revoluţie şi de la mineriade din puşcărie”, a declarat liderul grupului, când a fost scos afară de jandarmi.

Volumul „După 20 de ani – 1989 an de cotitură în istoria naţională şi în viaţa internaţională” este lansat la această oră în cadrul Târgului de carte Bookfest, la Romexpo.

„În acest volum am adunat texte prezentate la Sesiuni de dezbateri organizate de IRRD (Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989) ca şi Expunerile consacrate celei de-a 20-a aniversări a Revoluţiei Române din Decembrie 1989 (la Academia Română şi la Clubul de la Bucureşti ) ca şi texte publicate în presă cu această ocazie)”, scrie Iliescu pe blogul personal.

Noii Golani fac parte dintr-un grup crescut pe lângă Asociaţia 21 decembrie. „Doar nu credeaţi că ne desolidarizăm. Este un grup de tineri studenţi care au curaj”, a spus preşedintele Asociaţiei 21 decembrie, Teodor Mărieş.

„Sincer nu am ştiut de acţiunea lor de azi, dar din câte am văzut la televizor a constat într-un afiş pe care scria căutaţi-l pe criminal. Dacă nu au scris criminal au greşit. El face cultul crimei prin cultură. Asemenea om trebuie eliminat din societate”, a spus pentru REALITATEA.NET, preşedintele Asociaţiei 21 decembrie, Teodor Mărieş.

Citeste :

Ion Iliescu: Toata tara ar protesta, daca as fi inchis pentru Revolutie

Decembrie ’89: Dezvăluiri de senzaţie ale lui Cornel Dinu Petre Roman a cerut trupe sovietice, acum ruşii au 20.000 de spioni la noi

Iliescu şi Roman către URSS …

Un gând despre „Lansare cu scandal: Ion Iliescu, primit cu lozinci anticomuniste – VEZI VIDEO

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s