Surplus – Terorizati in a fi consumatori

Documentarul Surplus – terorizati sa devenim consumatori (Surplus: Terrorized Into Being Consumers) este un film suedez realizat in anul 2003 de catre regizorul Erik Gandini si editorul Johan Söderberg, despre stimularea aberanta a consumului, despre globalizare, despre saracie si goana dupa profit a corporatiilor mondiale, despre imensele diferente sociale din lumea in care traim. Trecand peste unele accente politice cu tenta comunista si peste apologia violentei, filmul prezinta cruda realitate a zilelor noastre intr-o maniera cat mai socanta.

Traim intr-o lume in care 2% din populatie detine peste 50% din bogatiile planetei. Incluzand intre aceste bogatii si mass media, aceasta patura de asa zise “elite”, in realitate niste indivizi bolnavi psihic, obsedati dupa bani si putere, transmite mesaje micinoase si demagogice prin care ar vrea sa ne faca sa credem ca motivul crizei actuale este lipsa de resurse si nu totala acaparare a lor de catre acesti parveniti. Conspiratia masonica a noii ordini mondiale este adusa la indeplinire si prin intermediul dorintei bolnave de castig fara limite a acestor indivizi. Din pacate multi dintre noi suntem prinsi in acest mecanism sclavagist al dorintei nechibzuite de a avea si consuma tot mai multe bunuri si in consecinta a nevoii de a munci tot mai mult timp pentru a obtine banii necesari pentru a achizitiona aceste bunuri sau pentru a plati neperformantele credite cu care au fost achitate.

Full Screen

Un gând despre „Surplus – Terorizati in a fi consumatori

  1. avertisment … legile femosan … sa va tineti copiii departe mai ales de avioane si elicoptere … stiu ce spun … cine nu ia in seama avertismentul sa se astepte la ce este mai rau ptr. copiii lor in viitor … consecinte psihologice si / sau fizice …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s