BĂSESCU A BĂGAT ROMÂNIA ÎN RĂZBOI


F-16 au decolat de la baze din România, în cadrul unui exerciţiu secret

O publicaţie iordaniană scrie că este o chestiune de timp până ce SUA şi Israelul vor lovi Iranul, declorea F-16 din România şi Germania fiind un antrenament. Avioanele au executat misiuni de realimentare şi au decolat împreună cu bombardierele israeliene pentru a exersa o gamă largă de misiuni deasupra Mării Roşii şi a Mării Mediteraneene, transmite realitatea.net, potrivit.

60 de avioane de luptă americane F-16 au decolat în iunie de la baze din Germania şi România şi au aterizat în Israel în cadrul unui exerciţiu secret desfăşurat de SUA, Israel şi Germania, în care presa arabă vede un potenţial antrenament pentru un atac asupra Iranului.

Regiunea este conştientă că e doar o chestiune de timp până când Israelul va lovi Iranul, scrie duminică publicaţia The Jordan Times. Pregătirile pentru o acţiune în acest sens par să fie într-un stadiu avansat. O armada de 12 vase de război – zece dintre ele americane, unul israelian şi unul german – se află în prezent în Golful Persic, după ce au desfăşurat exerciţii comune în largul coastelor de sud-vest ale Israelului.

Potrivit unor surse israeliene neidentificate de publicaţia iordaniană, exerciţiile secrete – denumite Juniper Stallion – au fost întreprinse de o flotă condusă de portavionul USS Harry S. Truman şi au inclus „interceptarea unor rachete iraniene, siriene şi ale Hezbollah trase împotriva unor ţinte americane şi israeliene din Orientul Mijlociu”. Potrivit aceloraşi surse, bombardiere de tip F/A-18E/F Super Hornet de pe portavionul Truman au simulat misiuni de bombardare împotriva unor ţinte stabilite în raza de acţiune a apărării israeliene în deşertul de la sud-est de Beersheba.

La exerciţiu, mai scrie The Jordan Times, au participat şi 60 de avioane de luptă americane F-16, care au decolat de la baze din Germania şi România şi au aterizat la facilităţi ale armatei israeliene a aerului. Avioanele au executat misiuni de realimentare şi au decolat împreună cu bombardierele israeliene pentru a exersa o gamă largă de misiuni de bombardare deasupra Mării Roşii şi a Mării Mediterane sau au desfăşurat exerciţii de luptă aeriană între avioane.

Acum, vasele de război sunt ancorate în Golf şi, în plus, se pare că două submarine israeliene echipate cu rachete nucleare ar patrula în Marea Arabiei, scrie The Jordan Times.

Între timp, Iranul ar fi declarat starea de urgenţă la graniţa sa de nord-vest şi ar fi desfăşurat acolo unităţi ale Gardienilor Revoluţiei, trupele de elită ale regimului, pe motiv că SUA şi forţele israeliene se adună la bazele militare şi aeriene din Azerbaidjan, pregătindu-se să atace facilităţile nucleare iraniene, potrivit The Jordan Times.

În paralel cu pregătirile militare, există o ofensivă diplomatică, potrivit publicaţiei iordaniene. Şeful Pentagonului, Robert Gates, a declarat săptămâna trecută în faţa unei comisii a Congresului, că Iranul poate lansa „zeci sau sute” de rachete cu rază scurtă şi medie de acţiune împotriva Europei.

Toate indiciile arată că a început o numărătoare inversă pentru un atac militar americano-israelian împotriva Iranului, în ciuda faptului că se ştie că preşedintele american Barack Obama are unele retincenţe faţă de o asemenea acţiune. Teheranul nu-i lasă însă loc de manevră pentru eforturi diplomatice. Prinşi în ochiul furtunii vor fi locuitorii hărţuiţi din Fâşia Gaza şi cei din sudul Libanului, dacă Israelul decide un alt atac „preventiv” asupra Hamas şi Hezbollah, conchide The Jordan Times.

The Jordan Times arată, pornind de la un articol publicat de cotidianul Jerusalem Post, că Israelul ar putea planifica un atac „preventiv” asupra Fâşiei Gaza cu puţin timp înainte de o acţiune militară împotriva Iranului ce ar avea drept scop să pună piedici programului nuclear iranian.

E de la sine înţeles că vor exista unele forme de acţiuni de răspuns dinspre Fâşia Gaza, precum şi dinspre Hezbollahul libanez, în momentul în care Israelul ar lansa un atac asupra Iranului, afirmă The Jordan Times. Israelul susţine că sunt mii de rachete în Fâşia Gaza care ar putea fi folosite împotriva statului israelian. Prin urmare, armata israeliană vrea să întreprindă raiduri în Fâşia Gaza şi să confişte orice fel de arme pe care Hamas şi alte grupări le-ar putea folosi împotriva Israelului, explică publicaţia iordaniană.

În cazul unor astfel de incursiuni – care ar preceda un atac asupra Iranului -, Israelul vrea să fie mai grijuliu cu populaţia evacuând sate întregi palestiniene şi tabere de refugiaţi din zona de conflict, pentru a provoca cât mai puţine victime civile, în condiţiile în care imaginea internaţională a Israelului a avut serios de suferit după ofensiva din Fâşia Gaza din 2008 şi 2009. Pentru avertizarea populaţiei, Israelul se va folosi de fluturaşi, mesaje la radio sau chiar telefoane directe.

The Jerusalem Post a scris la 11 iunie că, în săptămâna respectivă, Israelul şi Statele Unite au simulat un război împotriva unui inamic neidentificat, în cadrul unui amplu exerciţiu aerian în care au fost implicate zeci de avioane F-16 din ambele ţări. Exerciţiul, denumit Juniper Stallion, a avut loc în condiţiile în care Turcia a desfăşurat propriile manevre aeriene cu SUA, la care Israelul nu a mai participat.

Tot Jerusalem Post scrisese anterior că Israelul caută alte terenuri de antrenament aerian, inclusiv în România, după ce a fost exclus de la exerciţii militare comune în Turcia.

Ministerul Apărării Naţionale din România a precizat la 10 iunie, la solicitarea NewsIn, că activităţile de cooperare militară bilaterală cu statul Israel se desfăşoară în baza unui acord semnat la Bucureşti la 29 mai 2000. „Acordul a fost aprobat prin Hotărârea Guvernului României nr. 841 din 21.09.2000 şi este în vigoare de la data de 10.10.2000”, preciza MApN.

La începutul săptămânii, Debkafile relata că o armada formată din 10 vase de război americane, plus încă două – unul german şi unul israelian – care a tranzitat Canalul Suez pe 18 iunie, a ajuns în Golful Persic. Înainte de asta, însă, între 6 si 10 iunie, portavionul Harry S. Truman a executat un exerciţiu secret de interceptare a atacurilor cu rachete iraniene, siriene şi ale Hezbollahului împotriva ţintelor americane şi israeliene din Orientul Mijlociu.

Exerciţiul a avut loc la 50 de mile în largul coastelor de sud-vest ale Israelului. Flota condusă de USS Truman s-a îndreptat ulterior spre Golful Persic, însoţită de o navă israeliană purtatoare de rachete (neidentificată) şi de fregata germană FGS Hessen F221.

Cinci zile şi cinci nopţi, cele 60 de avioane de luptă şi bombardament F/A-18E/F Super Hornet de pe portavionul Truman au simulat misiuni de distrugere a unor ţinte fixate de aviaţia israeliană în Deşertul Negev, la sud-est de Be’er Sheva – una ditre cele mai mari baze aeriene. Exerciţiul a survenit desfăşurării a numeroase rachete Scud ale Hezbollahului, la graniţa cu Libanul.

Aplicaţia a inclus şi avioane F-16 care au aterizat pe aeroporturi militare ale Aviaţiei israeliene, venind de la baze din Germania şi România, pentru realimentare, şi decolând însoţite de bombardiere israeliene pentru a exersa misiuni de luptă deasupra Mării Roşii şi Mării Mediterane. Echipajele s-au antrenat atât pentru bombardamente, cât şi pentru lupte aeriene, în vederea unui conflict iminent cu Iranul.

Teheranul a declarat stare de război la frontiera sa de nord – vest, forţele Garzilor Revoluţionare fiind comasate în regiunea Mării Caspice, informează agenţia Debka.

Autorităţile de la Teheran susţin ca Statele Unite şi Israelul se pregătesc să atace instalaţiile nucleare iraniene, forţele militare ale celor două state fiind concentrate în bazele militare şi aeriene din Azerbaidjan.

Anunţul a fost făcut marţi, de generalul de brigadă Mehdi Moini, comandantul Gărzilor Revoluţionare din zonă, care a precizat că “mobilizarea este un răspuns la prezenţa trupelor americane şi israeliene la graniţa de vest”. Moini a adăugat că o serie de state din vest alimenteză conflictele etnice pentru a destabiliza situaţia din regiune.

Conform agenţiei Debka, o serie de surse iraniene au indicat că în ultimele zile, Israelul ar fi transferat în secret un numar mare de bombardiere cu reacţie în bazele din Azerbadjan, prin Georgia, iar forţe speciale americane sunt concentrate şi ele în zonă, fiind pregătite pentru a declanşa un atac împotriva Iranului.

Sursa cugetul.ro

Citeste

F-16 au decolat de la baze din România, în cadrul unui exerciţiu secret desfăşurat de SUA şi Israel

O noua Armada pentru atacarea Iranului

Fidel Castro: SUA şi Israelul vor ataca Iranul, ceea ce va declanşa un război în Coreea

Debka: Iranul a decretat stare de razboi

4 gânduri despre „BĂSESCU A BĂGAT ROMÂNIA ÎN RĂZBOI

  1. Nu este corect ce se intanpla poporul roman nu este informat si cand va afla veste minunata sa nu mai circule pe strada nici un parlamentar .Nu se obosesc sa rezolve situatia dezastroasa in care se afla ROMANIA si ne duc cu minciuni numai razboiul mai lipseste.Este pregartit poporul sa intre intr-un razboi nu s-au intrebat cand au ales acest drum periculos spre un dezastru planetar .BASESCU sa se inroleze voluntar in acest razboi nu il opreste nimeni dar sa adune si alesi poporului ca sa nu fie singurul voluntar.Nu vom plange dupa [alesi] nostri aici nu au facut nimic bun pentru popor .

  2. Intrarea într-un al doilea război, asta mai lipsea României, nu era de ajuns primul(cel nevăzut) cu care încă ne luptăm.
    Să ne păstrăm credinţa şi vom trece şi peste astfel de încercări.

  3. Mai nou domnul Traian Băsescu a ajuns sa controleze România după bunul sau plac, pentru dansul nu exista Constituție…el se crede stăpânul absolut.
    Păcat ca stam și înghițim toate chiftelele pe care le servește Domnul Băsescu împreuna cu ”compania sa”
    Daca în trecut eram un stat care se apară împotriva otomanilor, etc acum se pare ca Domnul Băsescu dorește sa cucerească lumea stand și pupând în fund pe americani si alte state.

  4. SUA este un stat politienesc si nu cotropitor ca al RUSIEI si al multor state europene, FRANTA , ANGLIA ,SPANIA, ITALIA etc.RUSIA se afla in spatele IRANULUI . De ce MASONII romani nu sunt trasi la raspundere pentru ceea ce fac in secret sau discret cu romanii si Romania ??? Cat timp sunt prezenti in Romania sunt considerati si ei VINOVATI de situatia critica in care se afla Romania si incetati sa mai puneti vina numai si numai pe cei de la PUTERE . Trebuie LEGALIZATE armele cu MICROUNDE si cele PSIHOTRONICE pentru ca asa este CORECT. RUSIA face aliante secrete , actioneaza in secret asupra tarilor de granita , ba mai mult conditioneaza si comenteaza actiunile vizibile ,tactice de rutina ale altor state ce sunt la antrenamente si nu la ATAC , nu-i asa ??? RUSIA , RUSIA ,te bagi unde nu-ti fierbe oala !!! Ai sa te arzi ,intr-o buna zi pentru ca mereu vrei sa scoti castanele din foc cu mainile altora , precum MASONII din Romania…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s