Presa israeliană îşi dă antiromânismul pe faţă: Răspunsuri antisemite la povestea prăbuşirii elicopterului Yasur în România. Shimon Peres: Israelul a cumpărat România – VIDEO

Presa israeliană îşi dă aniromânismul pe faţă: Răspunsuri antisemite la povestea prăbuşirii elicopterului Yasur în România. Shimon Peres: Israelul a cumpărat România

Ştirile despre accidentul aviatic soldat cu moartea a şase militari israelieni şi a unui român a declanşat un val de replici antisemite pe forumurile publicaţiilor online din România, scrie Ynet, citat de Realitatea.net.

Reporterii de la Ynet, cel mai popular portal israelian de ştiri, au dat o raită prin subsolurile articolelor de presă care au vorbit despre prăbuşirea, luni, la Fundata, a elicopterului israelian modelul CH-53 Yasur şi a scos la iveală mai multe comentarii care mustesc de antisemitism.

De exemplu, Ynet arată că pe forumul REALITATEA.NET, un comentator a scris: “Şase sionişti mai puţini”, iar un altul avertiza că “Ei (israelienii – n.red.) ne expun pericolelor terorismului şi fluxurilor de capital ale generalilor mafiei”. Ostilitatea continuă în josul paginii, comnentează Ynet şi citează: “România e controlată de evrei. Ei ne conduc şi noi le ascultăm ordinele. Oameni proşti”. “Evreii controlează România, ne taie pensiile în avantajul lor”, a scris alt cititor, în timp ce un altul critică armata română pentru că “colaborează cu israelienii să-i distrugă pe palestinieni”.

Publicaţia israeliană remarcă totuşi că au existat şi comentatori care şi-au exprimat nemulţumirea la adresa replicilor cu caracter antisemit. “Tăceţi cu toţii”, a scris o forumistă, “pun pariu că nici unul din voi nu ştie ce e aia un exerciţiu militar, aşa că ţineţi-vă gura. Nu contează dacă sunt israelieni, români sau germani, suntem cu toţii oameni şi ar trebui să învăţăm toţi să iertăm”. Un alt comentator a ameninţat: “Ştergeţi comentariile antisemite sau o să aveţi probleme”.

Ynet îl citează şi pe un comentator de pe forumul TVR care a scris: “Îmtrebarea e ce căutau soldaţii israelieni în România? Bineînţeles, oricine îndrăzneşte să întrebe asta va fi numit antisemit”.

Un elicopter Sikorski CH-53, Yasur, care aparţine armatei israeliene s-a prăbuşit luni, în jurul orei 15.20, în localitatea Fundata, judeţul Braşov. Şapte militari, printre care şi un român, se aflau la bordul elicopterului prăbuşit luni la Fundata şi se crede că au murit cu toţii.

Sursa cugetul.ro

Vezi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s