Din 2011 vom avea cărţi de identitate electronice

Din 2011 vom avea cărţi de identitate electronice

De la începutul anului viitor vom avea cărţi de identitate noi, pe modelul paşapoartelor. Noul buletin se va numi carte electronică de identitate şi va conţine date biometrice, inclusiv amprente.

Ministerul Administraţiei şi Internelor a propus un proiect de lege prin care datele de identitate vor fi stocate pe un cip. Acesta va conţine fotografia posesorului dar şi amprentele.

„Cartea electronică de identitate este de tip smart card şi conţine date cu caracter personal, inclusiv date biometrice ale titularului, în format tipărit şi/sau în format electronic, precum şi elemente de particularizare şi de siguranţă. Datele biometrice incluse în cartea electronică de identitate sunt imaginea facială şi imaginile impresiunilor papilare a două degete” se arată în proiectul de modificare şi completare a Ordonanţei de urgenţă 97/2005, aflat în dezbatere publică pe site-ul MAI.

O noutate apare în cazul copiilor care, începând cu vârsta de 6 ani, pot deţine carte de identitate electronică, în vederea calatoriei în străinătate.

Tot de la 1 ianuarie şi cetăţenii străini rezidenţi vor avea cărţi electronice de rezidenţă. Ministerul de Interne susţine că introducerea noului sistem nu presupune cheltuieli bugetare suplimentare.

Sursa antena3.ro

Citeste

Semnatura electronica – Lagar electronic pentru toti oamenii

Vezi

Finalul probabil al crizei : THE NEW WORLD ORDER

2017 Termenul limita pentru microcipul implantat in corpul uman

Publicitate

2 gânduri despre „Din 2011 vom avea cărţi de identitate electronice

  1. Wow, da’ sunteti avansati, nu gluma. La noi, ( Canada )cardul de cetatean e un simplu carton plstifiat, cam ca si buletiunl vostru, dar nu contine atatea date personale.
    Recent mi-am facut pasaportul si nici asta n-are cjip, nici amprente, nimica : e ca si pasaportul romanesc de acum …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s