Au produs o gaura neagra cercetatorii de la LHC?

Au produs o gaura neagra cercetatorii de la LHC?

Oamenii de stiinta de la LHC se joaca cu focul primordial si vor sa dea nastere unui nou univers * Pericolul crearii unei gauri negre la LHC a fost de multa vreme anuntat * Dupa repornirea reactorului s-a lasat tacerea * Acum aflam ca s-au creat particule elementare si asteapta dezlantuirea unui Big Bang

Cercetatorii de la Geneva au declarat ca au descoperit lucruri noi si interesante intr-un nou experiment facut cu LHC. Acestia au observat ceea ce poate fi starea initiala a materiei care a facut parte din Univers in primele sale nanosecunde de viata. Acceleratorul de Particule de la Geneva (LHC) este un proiect controversat, care a dat nastere la comentarii si dezbateri aprinse inca de la constructia lui, transmite BBC.

Se crede ca mecanismul a reusit sa produca mici particule din materia care a existat in primele momente ale crearii Universului. Oamenii de stiinta care gestioneaza proiectul se arata mai mult decat entuziasmati de o serie de experimente recente cu protoni simpli, realizate in cel mai mare accelerator de particule (celebrul Large Hadron Collider). Aceste experimente ar putea dezvalui fizicienilor o comoara inca nedescoperita de cunostinte, daca mecanismul Big Bang va incepe sa opereze ciocnirea nucleelor complexe cu o viteza apropiata de cea a luminii.

Pe de alta parte exista deja voci care reclama ca oamenii de stiinta de la LHC se joaca de-a Dumnezeu si ce s-ar intampla daca chiar ar pune pe roate un Big Bang in miniatura, care ar duce la formarea unui nou univers. Mai mult, ce s-ar intampla daca ar crea o gaura neagra, ca o poarta spre acest nou univers creat. Noi am ramane cu gaura neagra la un capat, iar big bangul se va produce la celalt capat al „gaurii de vierme” ce va produce universul paralel. Caci va fi unul paralel, dupa cum se apreciaza ca fiecare gaura neagra este o poarta spre un univers paralel, sau chiar o „scurtatura” in acesta.

Pericolul crearii unei gauri negre la LHC a fost de multa vreme anuntat si evaluat. Insa cercetatorii n-au tinut cont de el. Dupa repornirea reactorului s-a lasat tacere asupa experimentelor. Acum aflam ca savantii sunt bucurosi ca au creat particule elementare si asteapta ciocnirea lor sau chiar dezlantuirea unui Big bang. Dar daca oamenii de stiinta deja au produs gaura neagra aici pe Terra si acum ne pregatesc cu tot soiul de stiri ca sa ne dea dezastruoasa veste?! (F.S.)

Sursa agentia.org

Citeste despre :  ” Experimentul secolului


5 gânduri despre „Au produs o gaura neagra cercetatorii de la LHC?

  1. […] Au produs o gaura neagra cercetatorii de la LHC? Fri Sep 24, 2010 10:39 am Oamenii de stiinta de la LHC se joaca cu focul primordial si vor sa dea nastere unui nou univers * Pericolul crearii unei gauri negre la LHC a fost de multa vreme anuntat * Dupa repornirea reactorului s-a lasat tacerea * Acum aflam ca s-au creat particule elementare si asteapta dezlantuirea unui Big Bang Cercetatorii […] […]

  2. Blogul ROMANIA IN AGONIE , http ://salvatiromania.wordpress.com , prima victima a cenzurii internetului de catre sistem. Din pacate, se pare ca inceputul sfarsitului nostu, al blogerilor anti system se apropie cu pasi mai repezi decat ne-am asteptat.
    Multumesc tuturor vizitatorilor care m-au onorat cu prezenta lor pe acest blog, si totodata doresc sa-I anunt ca imi voi continua munca incercand sa reconfigurez un alt blog identic cu cel vechi.
    Adresa noului blog este : http://salwatiromania.wordpress.com cu rugamintea ca cei care ma sustin de de-a linkul mai departe..!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s