Complexul militaro-industrial din SUA a oferit Coreei de Nord arme nucleare

Quantcast

Fire are still burning on the island

Complexul industrial-militar din SUA a oferit Coreei de Nord arme nucleare

Desi Coreea de Sud admite ca a tras primul foc ceea ce a determinat Coreea de Nord sa raspunda prin represalii, marea majoritate a presei invinuieste  Corea de Nord pentru extinderea crizei, neglijand totodata sa recunoasca acest fiasco ca fiind un rezultat al politicii Unchiului Sam care ,prin intermediul a doua administratii separate, a avut ca scop asigurarea accesului la bomba atomica a dictatorului ereditar Kim Jong –II si a succesorilor sai.

Precum am documentat exhaustiv, beligeranta nucleara a Coreei de Nord este o creatie exclusiv americana, deoarece guvernul SUA a inarmat statul stalinist din Coreea de Nord ,atat direct cat si indirect, prin intermediul traficantilor internationali de arme aflati sub control american, in special Dr. Abdul Qadeer Khan. In timp ce pozitiona Coreea de Nord pe „axa raului” , guvernul SUA ii finanta in mod entuziast programul de arme nucleare.

Atat administratia Clinton cat si administratia Bush, au jucat un rol important in sustinerea planurilor lui Kim Jong-II pentru dezvoltarea fortei nucleare Nord Coreene, incepand cu jumatatea anilor 1990.

Ca si in cazul programului armelor chimice si biologice al lui Saddam Hussein, Donald Rumsefeld e cel care a jucat un rol important in inarmarea lui Kim Jong-II

Rumsfeld a dirijat un contract de 200 milioane de dolari destinati echipamentului si serviciilor in scopul construirii a doua statii pentru reactoare cu apa usoara in Coreea de Nord in ianuarie 2000 cand acesta era un director executiv al ABB. Wolfram Eberhardt, un purtator de cuvant  al ABB a confirmat faptul ca Rumsfeld a participat la aproape toate conferintele administratiei in timpul asocierii sale cu aceasta companie.

Rumsfeld doar a preluat stafeta de la administratia Clinton, care in 1994 a acceptat sa inlocuiasca reactoarele nucleare cu apa usoara ale Coreei de Nord. Asa –zisii experti finantati de guvern au afirmat ca reactoarele cu apa usoara nu pot fi folosite pentru fabricarea bombelor. Nu si conform opiniei lui Henry Sokolski, presedintele Centrului de Educare in privinta Politicii de Non-proliferare, in Washington, care a afirmat: „LWR (reactoarele cu apa usoara) pot fi folosite in producerea a zeci de bombe  in Coreea de Nord si Iran.

Aceasta se aplica tuturor reactoarelor cu apa usoara –un fapt deprimant pe care cei care iau decizii (elaboreaza politici) in SUA au reusit sa-l stearga.

Departamentul de Stat SUA a afirmat ca reactoarele cu apa usoara nu pot fi folosite in producerea materialului pentru bombe si totusi in 2002, acesta a solicitat Rusia sa puna capat cooperarii cu Iran pe motiv ca nu dorea ca Iran sa aiba acces la arme de distrugere in masa. La acea data, Rusia construia reactoare cu apa usoara in Iran.

Potrivit Departamentului de Stat, reactoarele cu apa usoara din Iran pot produce material nuclear si totusi, aceasta regula nu se aplica in Coreea de Nord.

In aprilie 2002, administratia Bush a anuntat ca va retrage 95 de milioane de dolari din taxele preluate cetatenilor americani pentru a finanta construirea inofensivelor reactoare cu apa usoara in Coreea de Nord. Bush a argumentat ca inarmarea megalomanului dictator Kim Jong –II cu potentialul de producere a o suta de arme nucleare pe an este „vitala pentru siguranta nationala a Statelor Unite.” Bush a transferat si mai multi bani in ianuarie 2003, dupa cum au raportat cei de la Bloomberg News

Bush a eliberat fondurile in ciuda dezvaluirii surprinzatoare, comunicata de ziarele Sud Coreene, cum ca un focus de racheta Nord Corean a fost gasit in Alaska.

Every major newspaper has printed an evening extra

Construirea reactoarelor a fost intr-un final oprita, dar Corea de Nord beneficia de o sursa alternativa pentru obtinerea secretelor nucleare necesare crearii unui depozit de bombe atomice –si anume traficantul de arme international si agent CIA  AQ Khan.

In 2004, Dr Abdul Qadeer Khan, parintele programului de bomba atomica din Pakistan, a recunoscut implicarea sa intr-o retea de contrabanda internationala privind tehnologia nucleara, care include echipamente in Malaezia unde se produc parti-cheie pentru centrifuge.

Colaboratorul lui Khan, B.S.A. Tahir, conducea o companie de fatada (fantoma) in afara Dubaiului, care expedia componente centrifuge in Coreea de Nord. Desi autoritatile olandeze suspectau activitatile lui Khan inca din 1975, CIA au impiedicat arestarea lui de doua ori.

Barbatul a fost urmarit timp de 10 ani si evident reprezenta o problema serioasa. Dar, din nou, mi s-a spus ca serviciile secrete se pot ocupa de el intr-un mod mai eficient,” a declarat fostul Prim Ministru olandez Ruud Lubbers. „Nu Haga a avut ultimul cuvant in aceasta privinta, ci Washington.”

Lubbers a afirmat ca lui Khan i s-a permis sa se deplaseze inauntrul si in afara Olandei cu binecuvantarea CIA, intr-un final permitandu-i-se sa devina „agent comercial principal al unei retele internationale extinse pentru proliferarea tehnologiei nucleare,” potrivit lui George W. Bush insusi, precum si sa vanda secrete nucleare care i-au permis Coreei de Nord sa construiasca bombe nucleare.

Lubbers banuieste ca Washington a permis desfasurarea activitatilor lui Khan deoarece Pakistanul era un aliat cheie in lupta impotriva sovieticilorcomenteaza CFP. „La acea data, guvernul Statelor Unite a finantat si a inarmat luptatorii de gherila musulmani precum Osama bin Laden. Acestia era antrenati de serviciul secret de spionaj pakistanez pentru a lupta impotriva trupelor sovietice din Afganistan. Anwar Iqbal, corespondentul Washington pentru ziarul pakistanez Dawn, a spus celor de la ISN Security Watch ca afirmatiile lui Lubbers ar putea fi corecte.

„ Aceasta a facut parte dintr-o prosteasca strategie de lunga durata. SUA stia ca Pakistan construia arme nucleare dar nu-i pasa pentru ca nu erau folosite impotriva lor. Ele erau menite pentru India si sovietici.

In semptembrie 2005 s-a aflat ca Curtea din Amsterdam, care il condamnase pe Khan la 4 ani de inchisoare in 1983 a pierdut dosarele legale ce tineau acestui caz. Vice-presedintele Curtii, Judecatorul Anita Leeser, a acuzat CIA de furtul acestor documente. „Ceva nu e in regula, lucrurile nu se pierd asa din senin,” a declarat ea emisiunii de stiri olandeze NOVA. „Mi se pare de necrezut ca oamenii sa piarda documente in scop politic, mai ales la cererea CIA. Nu s-a mai pomenit asa ceva.”

In 2005, presedintele pakistanez Pervez Musharaf a recunoscut furnizarea unor centrifuge si planuri ale statului pakistanez de catre Khan Coreei de Nord.

Prin politicile sale de sustinere a Coreei de Nord in construirea reactoarelor cu apa usoara, si prin intermediul agentului CIA Khan care a fost protejat in fiecare etapa in timp ce ajuta la aprovizionarea Coreei de Nord cu mijloace de a construi un depozit nuclear, insusi guvernul SUA este direct implicat in furnizarea dictatorului Nord corean Kim Jong-II cu arme nucleare pe care acesta din urma le foloseste acum pentru a ameninta aliatul SUA –Coreea de Sud.

South Koreans mourn the death of their soldiers
 

Coreea de Nord este controlata de catre un regim dictatorial mostenitor al modelului stalinist care si-a infometat 2 milioane de cetateni pana la moarte pentru a construi o armata de 1 milion de oameni. Unii oameni ridica numarul la 4 milioane, o treime din populatie.

In nordul indepartat al tarii exista o retea de lagare de munca fortata (munca in  gulag) unde oamenii care si-au exprimat simpla opinie politica sunt, impreuna cu intreaga lor familie torturati, violati si executati. Experimente bio-chimice terifiante sunt efectuate pe o suma vasta de oameni. Bebelusii nascuti aici sunt dati garzilor care ii omoara calcandu-i in picioare.

Daca mama tipa in timp ce garzile calca pe gatul bebelusilor, ea este imediat impuscata. Aceste garzi sunt rasplatite cu bonusuri si promotii pentru scoaterea globilor oculari ai prizonierilor.

Poporul Nord Corean este aservit unui guvern ce foloseste hrana ca arma. Poate de aceea UE si Statele Unite, prin intermediul Programului UN Mancare Universala, a reluat expedierea a sute de mii de tone de ajutor in mancare la sfarsitul lui Februarie 2003.

Ajutorul se duce direct la scaunul regimului dictatorial care decide pe urma cine il primeste conform nivelului de fidelitate catre stat.

Ajutorul in mancare nu face decat sa mareasca puterea lui Kim Jong-II si totusi este imbracat de Natiunile Unite intr-un discurs filantropic lacrimogen. Banii au rolul de a permite conducerii nord coreene sa traiasca in luxul ocidentalizat cu masini luxoase si cazinouri.

Presedintele Bush si-a declarat dispretul fata de Kim Jong-II in mod public, si totusi administratia sa, precum cea a lui Bill Clinton inaintea sa, are ca politica sprijinirea Coreei de Nord in obtinerea competentei nucleare.Serviciul secret al SUA l-a protejat pe AQ Khan si i-a permis sa ofere Coreei de Nord mijloacele prin care aceasta sa obtina control nuclear.

Here's how things could get worse

Evaluarile militare asupra distrugerilor provocate de bombardamentul nord-coreean

Daca tensiunile dintre cele doua Coree ar izbucni intr-un razboi de natura mondiala, nu ne asteptam ca presa americana castrata sa mentioneze cum Kim Jong-II si succesorii sai au ajuns in primul rand o asemenea amenintare –cu ajutorul armelor nucleare furnizate cu entuziasm de guvernul american si surogatii sai.

Paul Joseph Watson este editorul si scriitorul Prison Planet.com. El este autorul Order Out of Chaos. Water are de asemenea rolul de gazda de rezerva pentru The Alex Jones Show. Watson a fost intervievat de catre multe publicatii si emisiuni de radio, printre care Vanity Fair si Coast to Coast AM, cea mai ascultata emisiune tarzie de radio americana.

Sursa cersipamantromanesc.wordpress.com

Vezi


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s