Banca Centrala spune ca Romania e pe locul 1 in UE ca risc de infometare. Ministrului nostru al Agriculturii ii rasare graul fara sa-l semeni

valeriu_tabara

Ministrul Agriculturii, pe numele lui Valeriu Tabara, contrazice raportul Bancii Centrale Europene, conform careia Romania ocupa locul 1 in Europa in topul tarilor cu cel mai mare risc de infometare, cu un argument irefutabil. La noi, graul rasare si daca nu-l semeni. Probabil ca domnul Tabara a luat vreodata, precum fetita cu chibrituri, o mana de grau, a aruncat-o pe pamant si a privit cum graul creste singur. Nu tu semanat, cosit, macinat. In capul domniei sale s-a facut, asa, ca in povesti, direct paine pe masa. Repet, ca poate ati pierdut firul. Tabara este ministrul roman al Agriculturii.

Un raport al Băncii Central Europene plasează România pe locul 1 în Europa şi pe locul 12 în lume într-un top al ţărilor cu cel mai mare grad de risc de înfometare, anunta Realitatea Tv. Românii ar muri de foame nu pentru că nu ar mai exista grâu, porumb sau zahăr, ci pentru că acestea ar ajunge la nişte preţuri foarte mari, pe care nu ni le am putea permite.

Lumea ar putea fi lovită în acest an de o criză alimentară puternică, avertizează experţii străini

„România e imposibil să nu aibă grâu şi porumb. Şi dacă nu l-am semăna, ar răsări. România are capacitatea de a hrăni 80 de milioane de oameni „, a declarat Valeriu Tabără, ministrul Agriculturii.

„Cum să crească grâul singur? Nu creşte singur. Trebuie pus în pământ, trebuie ierbicidat, trebuie pământ băgat pe el, sunt o grămadă de cheltuieli. Sacul e 80 de lei şi ne trebuie 5 saci la un hectar”, a spus un agricultor.

„Aparent toată lumea crede că grâul e o cultura simplă, nici pe departe. Suntem o ţară în care dacă grâul îţi cade din caruţă, rasare. Dar dacă răsare nu înseamnă că face şi producţie.  O cultură reuşită e o cultură libera de buruieni, care nu are agenţi patogeni şi care e liberă de dăunători şi insecte. Teoretic România are capacitatea de a hrăni 80 milioane de oameni, practic nu ştiu cum vom putea realiza”, a declarat Adrian Rădulescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

Concluzia aparţine tot ministrului Tabără. România ar putea intra într-o criză alimentară doar din cauza lenei. „Dacă moare de foame înseamnă că suntem nelalocul lui cu comportamentul şi nu vreau să vorbesc de lene, de lipsa de iniţiativă, de a nu crede că poţi să faci, ca în Romania trebuie să nu uiţi sa semeni uneori”, a declarat Valeriu Tabără.

Sursa : Ziuaonline.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s