Seful FMI despre Planul Mondial: „Pot sa apara revolutii ca-n Egipt si-n alte tari!”

Seful FMI despre Planul Mondial: "Pot sa apara revolutii ca-n Egipt si-n alte tari!"

Cresterea preturilor la alimente si carburanti are deja efecte severe in unele state si se numara printre cauzele revoltelor din Egipt si Tunisia, este opinia sefului FMI, Dominique Strauss-Kahn. Economia mondiala este amenintata de probleme grave care ar putea conduce la protectionism economic si chiar la revolutii in unele tari.

Pe masura ce tensiunile dintre tari cresc, am putea vedea protectionism comercial si financiar. Iar pe masura ce tensiunile din interiorul tarilor devin tot mai incordate, ne-am putea confrunta cu instabilitate sociala si politica, chiar cu revolutii”, avertizeaza seful FMI.

Primul dintre acestea este relansarea economica neuniforma de la o tara la alta: economiile emergente cresc mult mai abrupt decat cele dezvoltate si s-ar putea supraincalzi. Cel de-al doilea factor este reprezentat de tensiunile sociale din unele tari, cauzate de somajul ridicat si de diferentele tot mai mari de venituri intre caste. In urmatorul deceniu, 400 milioane de tineri se vor alatura fortei globale de munca, creand o provocare grea pentru guverne, a adaugat Strauss-Kahn.

Ne confruntam cu posibilitatea unei generatii pierdute de tineri, care ar putea fi condamnati sa sufere toata viata din cauza somajului si conditiilor sociale. Crearea de locuri de munca trebuie sa fie o prioritate nu numai in tarile dezvoltate, ci si in cele sarace„, a afirmat seful FMI.

Sursa : Agentia.org

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s