Analist american: Urmeaza primul mare razboi din secolul 21

Un celebru analist american, care in 2010 spunea ca lumea se indreapta spre o „si mai Mare Depresie”, considera ca teoria sa conform careia istoria se repeta este pe cale de a se adeveri, potrivit Business Insider.

Gerald Celente, fondatorul Institului de Cercetare a Trendurilor, subliniaza faptul ca revoltele generate de austeritate si criza alimentelor conduc la tensiuni asemanatoare cu cele de dinaintea celui de-al Doilea Razboi Mondial.

„Alti experti spun ca ceea ce se intampla in Tunisia si Egipt sunt evenimente izolate, la nivelul natiunilor arabe. Eu cred ca este vorba de inceputul a ceva mai important de atat. Razboaiele civile conduc la razboaie regionale, iar acestea duc, la randul lor, la conflagratii mondiale.

Crah-ul din ’29 seamana cu Panica din 2008, iar Marea Depresie de atunci se aseamana foarte mult cu perioada de recesiune prin care trecem. Urmeaza primul mare razboi din secolul 21„, spune Celente intr-un interviu acordat King World News si citat de Business Insider.

Potrivit analistului, prabusirea clasei mijlocii va duce la o extindere a depresiei economice.

Printre predictiile lui Gerald Celente, citat deseori in The New York Times, Washington Post, The Wall Street Journal sau Financial Times, se numara previziunile despre recesiune, facute inca din 2004.  Sursa : bloombiz.ro \   gandeste.org

Un gând despre „Analist american: Urmeaza primul mare razboi din secolul 21

  1. Il ascult si eu pe Celente din cand in cand. E un expert in a spune o gramada de lucruri si nimic de fapt. Se prezinta ca „trend forecaster” cand de fapt e un papagal expert care se descurca excelent in interpretarea evenimentelor curente prin prisma „previziunilor” sale trecute. Este insa bun la prezentarea unor stari de fapt care altfel ar necesita multe analize si observarea multor stiri din diverse domenii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s