„Inside Job” : Daca acest film nu te infurie, inseamna ca esti mort! – subtitrare romana

Tot ce ai putut bănui vreodată, tot ce ţi-ai imaginat mai rău despre cei care au provocat criza mondială, tot ce ţi-ai imaginat mai oribil despre administraţiile americane care s-au succedat la putere de la Reagan încoace (inclusiv Obama), tot ce ţi-ai imaginat mai respingător despre sistemul care transformă omenirea într-o populaţie de sclavi, toate acestea, dar şi multe altele sunt explicate în documentarul INSIDE JOB atât de clar, atât de metodic, atât de obiectiv, încât orice iluzie pe care ai fi putut-o avea că “lucrurile nu stau, de fapt, chiar aşa” se va spulbera pentru totdeauna.

Întrebarea este, eşti pregătit să renunţi la iluzii?

“INSIDE JOB” este un documentar din liga mare, a greilor. Este nu doar o superproducţie, este şi un superfilm. Este un film atât de mare încât, atunci când îţi aminteşti că aveai dileme dacă OSCARUL ar trebui să meargă la THE KING’S SPEECH sau la BLACK SWAN, îţi dai seama că ai fost un fraier: capodoperele erau în altă parte, şi anume printre extraordinarele filme documentare nominalizate la OSCAR. Iar dintre ele, “INSIDE JOB” este zguduitor, revoltător de sincer şi dureros de acuzator.

Pe cine acuză? Pare că acuză politica americană şi “marea finanţă”, sau cum spune unul din cei intervievaţi, “guvernele marii finanţe”. Dar, în realitate, te acuză pe tine, cel care priveşti filmul, şi te acuză că te complaci în sistem. Îţi arată că sistemul îşi urmăreşte obiectivele cu precizie, în etape de câte patru ani, oferindu-ţi alternativa alegerii dintre politicienii propuşi tot de către sistem. Îţi arată că sistemul îşi urmăreşte obiectivele, iar tu, nu! Şi te provoacă să deschizi ochii, iar această provocare o resimţi ca pe o pereche de palme, de pumni chiar. Îţi vei reveni din aceşti “pumni”, asemenea unui boxer care era gata să se prăbuşească la podea?

Nu poţi şti, dar îţi vei dori să poţi.

Acest film îţi va pune câteva întrebări tulburătoare şi îţi va oferi câteva revelaţii şocante. Una din întrebări ar putea fi aceasta: “cum se face că de la Michael Moore încoace, o generaţie de documentarişti a produs toate dovezile de care ai avea nevoie ca să tragi concluzia că este momentul să te revolţi, şi cu toate acestea, ajungi să nu faci nimic?”. Altă întrebare ar putea fi: “cum este posibil ca adevărul să fie expus în public cu atâta claritate, ba mai mult, să ia şi un premiu OSCAR, şi cu toate acestea, lucrurile să continue să rămână neschimbate?”.

Desigur, e de de datoria fiecăruia să îşi răspundă la aceste întrebări.

În schimb, revelaţia pentru români este o treabă a noastră, a tuturor. Pentru că înţelegi din acest film că ceea ce politicienii noştri numesc “reformă” nu este, de fapt, decât un plan bine pus la punct de către “marea finanţă” şi executat de politicienii “locali” pentru a ne ţine cât mai departe de linişte şi bunăstare. Sursa : Theworld-we-live-in.blogspot.com / ziare.ro
Nu e ciudat faptul că trebuie să vezi un film de OSCAR ca să ai revelaţia asta?
Vedeti filmul aici:  http://www.videoweed.com/file/zyqztd6wdupe0

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s