Mancarea pentru bebelusi contine arsenic si alte substante toxice

mancare pentru bebelusi preparata acasa

Cantitati mici de arsenic si alte toxice care se afla in sol au fost gasite in produsele pentru bebelusi ale unor firme renumite.

Cercetatorii au gasit substante toxice in mancarea pentru bebelusi si le cer producatorilor sa faca eforturi pentru a elimina chimicalele din produsele care sunt consumate de milioane de bebelusi, potrivit dailymail.co.uk.

Cercetatorii de la Institutul Karolinskca din Stockholm au testat mancarea pentru bebelusi de la Hipp, Nestle si Holle. “Este alarmant ca aceasta mancare contine cantitati mari de elemente toxice precum arsenicul, cadmiul, plumbul si uraniul care se gasesc in materia prima. Aceste elemente trebuie sa fie reduse la cat mai putin posibil in produsele pentru copii. Concentratia mare de arsenic in produsele bazate pe orez ne ingrijoreaza cel mai mult”, au declarat cercetatorii.

Acum doi ani, Agentia de Standardizare Britanica (FSA) avertiza ca orezul cu lapte ar trebui eliminat din meniul copiilor pentru ca e contaminat cu arsenic. Informarea oficiala a venit dupa ce doua tipuri de otravuri au fost gasite in orezul cu lapte, inclusiv cea mai daunatoare denumita arsenic anorganic.

Atat Autoritatea pentru Siguranta Alimentelor din Europa cat si FSA lucreaza pentru a stabili noi limite ale arsenicului in mancare, in special in cea pentru bebelusi si copii.

Cercetatorii au descoperit in urma studiilor ca orezul Organix contine 2 miligrame de arsenic, 0,03 miligrame miligrame de cadmiu si 0,09 miligrame de plumb. “Organix face teste riguroase pentru siguranta alimentelor”, au declarat reprezentantii companiei.

Orezul Porridge de la Holle contine 7,3 miligrame de arsenic (cea mai mare cantitate descoperita in urma acestui studiu), 0,38 de cadmiu si 0,26 de plumb.

Produsul HiPP “Mic Dejun cu Banana si Piersica” are 1,7 miligrame de arsenic, 0,13 de cadmiu si 0,33 de plumb. In fata acestor date, reprezentantii HiPP au anuntat ca arsenicul si cadmiul sunt sub nivelul de la care incep sa afecteze sanatatea.

Dr. Karin Ljung, care a condus cercetarile suedezilor, a confirmat ca niciunul dintre aceste chimicale nu au depasit limitele impuse. Oricum, el a declarat ca “este nevoie ca aceste nivele sa fie revizuite pentru a-i proteja pe copii”.

Substante toxice au fost gasite si in produsele Nestle, insa reprezentantii companiei spun ca “Materia prima este selectata cu grija, pentru a ne asigura ca substantele absorbite de sol sunt cat mai putine posibile”.

Dar cine poate risca sanatatea propriului copil? Sfatul nostru este sa preparati in casa mancarea copilului dvs., din ingrediente cumparate din surse sigure, cat mai naturale – cel mai indicat de la tarani. Cu totii am crescut fara toate produsele ce exista pe piata in acest moment. Deci, se poate.

Sursa : codexalimentarius.info

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s