Anul 2012 – Sfârsitul lumii…sau nu?

Se pare ca pe 21 decembrie 2012, lumea asa cum o stim noi, se va sfârsi. Într-o forma sau alta, Pamântul, sau cel putin omenirea, nu va mai exista.
În celalalt articol dezbatut de noi cei de la Stiinta Azi, articol pe care îl gasiti aici, am vorbit despre calendarul Mayas si despre posibilitatea ca Planeta X (Nibiru) sa loveasca Pamântul. De aceasta data însa, vom vorbi despre posibila orbita si locatie a Planetei X (în cazul în care aceasta ar exista) si a presupusului frate geaman al Soarelui, Nemesis. Pentru prima data, numele „Planeta X” a fost folosit de catre Percival Lowell la începutul secolului 20 când a prezis existenta unei planete masive dincolo de orbita lui Neptun. Aceasta planeta, descoperita mai târziu de catre Clyde Tombaugh, a fost numita Pluto. Cu toate acestea Pluto nu era destul de mare astfel încât sa explice perturbatiile observate asupra lui Uranus. Prin anii ’70, datorita tehnicilor de observare mult mai avansate, s-a demonstrat ca asa zisele perturbatii provocate asupra orbitei planetei Uranus erau de fapt erori de masuratoare si ca nu erau cauzate de vreun obiect masiv. Se poate spune deci ca vânatoarea dupa acea „Planeta X” s-a încheiat odata cu descoperirea lui Pluto.
Sa presupunem totusi, de dragul argumentarii, ca Planeta X sau Nemesis ar putea exista undeva în spatiu. La ce departare fata de Soare ar putea acestea orbita? Cercetatorul Lorenzo Iorio de la Institutul de Fizica Nucleara din Pisa, Italia, a investigat aceasta întrebare, folosind date obtinute în urma analizei dinamicii planetelor Sistemului Solar. Iorio a calculat ca precesiunea orbitala (deplasarea lenta a axei de rotatie a unui corp care se roteste rapid si are doar un punct fix) a planetelor aflate la o distanta mai mica de 1,5 UA (Unitati Astronomice) fata de Soare ar putea fi cauzata de un obiect distant si masiv. Din aceste calcule reiese ca indiferent unde sunt localizate planetele pe orbita, forta gravitationala resimtita de catre planete va fi constanta. Deci, daca intradevar exista un obiect masiv, care este distanta minima orbitala permisa de precesiunea planetelor Sistemului Solar?
Iorio a concluzionat ca distantele minime la care un obiect cu masa lui Marte, masa Pamântului, masa lui Jupiter si masa Soarelui poate orbita în jurul Soarelui sunt de 62 UA, 430 UA, 886 UA si respectiv 8995 UA. Spre exemplu, distanta minima la care un obiect cu masa lui Marte ar putea orbita Soarele, ar fi de doua ori mai mare decât distanta la care se afla Pluto fata de Soare.
Cu alte cuvinte, avem doua mari „enigme” aici: în primul rând, daca acea planeta ar exista, ar fi mult prea departe ca sa ajunga în 2012 aproape de Pamânt. În al doilea rând, chiar daca ar avea o masa asemanatoare cu cea a planetei Pluto, ar fi trebuit sa o observam pâna acum având în vedere ca ar fi orbitat Soarele la o distanta maxima de 320 UA. În concluzie, ipotezele conform carora Planeta X îsi va face aparitia în anul 2012 si ca un obiect mai mare decât Pluto se afla la 75 UA distanta, par ireale.
Completare: se zice ca rezonanta Schumann reprezinta bataile inimii Pamântului si ca aceasta frecventa a tot crescut în ultimii30 de ani si prin urmare astazi ziua nu mai are 24 de ore, ci 16. Iar în 2012 s-ar opri timpul pe loc. Stiinta Azi va ofera un articol amplu despre ce este rezonanta Schumann de fapt si daca prezice cumva sfarsitul timpului si sfârsitul lumii.
Deci…vine sfârsitul lumii sau nu? Cred ca am vazut destul de clar ca toate aceste ipoteze privind ciocnirea Planetei X (Nibiru) sau Nemesis cu Pamântul sau o posibila apropiere ce ar putea influenta viata pe Pamânt, sunt lipsite de fundament stiintific.

Sursa : miscareazeitgeist.ro

Publicitate

2 gânduri despre „Anul 2012 – Sfârsitul lumii…sau nu?

  1. Lasati prostiile oameni buni si vedeti-va linistiti de treburi. IA uite ce ocupatii au altii. Mai mergeti si pe la biserica si lasati filmele cu sfarsitul lumii sau inchipuirile oamenilor de stiinta. „Nibiru” :)) .Abia astept acea zi, sa le vad fetele celor ce pana acum au crezut asemenea prostii. Serios acum 😐 ,cautati sa faceti ceva lucruri utile pana la adevaratul sfarsit pe care nimeni nu stie cand va veni, si intradevar va veni ,dar asta sub comanda Tatalui nostru ceresc nu „Planetei X” sau lui Clyde Tombaugh .

  2. Nu pot sa va ofer exact ziua sfarsitului civilizatiei, exterminarea mai precis pentru ca suntem criminal de pacatosi si nu mai meritam sa continuam sa distrugem planeta pentru bunul plac, oricum 2014 inseamna sfarsitul civilizatiei care va fi inlocuita cu o noua rasa. Omul ca fiinta va fi exterminat. pe pamant va aparea o noua rasa superioara.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s