Cercetătorii mexicani: Nu există profeţii mayase despre sfârşitul lumii în 2012


Calendarul mayas. Sursa: planettravel.wordpress.com

Sfârşitul lumii în 2012 profeţit de calendarul mayas e doar un mit, susţin oamenii de ştiinţă de la Universitatea Naţională din Mexic. Potrivit experţilor care se ocupă de studierea culturii străvechi, nu există profeţii ale civilizaţiei mayase privind un colaps mondial iminent în decembrie 2012.

În cadrul unui interviu acordat ziarul rus Trud, citate de Agerpres, coordonatoarea Centrului de studii maya din cadrul universităţii, Carmen Valdez, a subliniat că “în scrierile civilizaţiei străvechi Maya nu există niciun fel de profeţie cu privire la o eventuală Apocalipsă în 2012“, iar calendarul civilizaţiei Maya se încheie ca orice alte calendare.

 

Potrivit acesteia, civilizaţia maya avea o noţiune circulară a timpului, iar pentru ei “istoria se repetă la un moment dat, după care începe o nouă numărătoarea inversă“. Expertul a mai explicat că înţelepţii acestei civilizaţii antice şi-au calculat calendarul lor, care expiră la 21 decembrie 2012, pe o perioadă de 5125 de ani, dar niciodată nu au arătat că după această perioadă va veni sfârşitul lumii.

O părere similară are şi savantul german Nikolai Grube de la Universitatea din Bonn. Într-un articol despre civilizaţia Maya, el afirmă că “nu există predicţii despre sfârşitul lumii în scrierile mayase“.

Oricine va analiza hieroglifele acestei vechi civilizaţii se va convinge de absenţa vreunui avertisment scris privitor la iminenţa unui cataclism global care ar putea lovi planeta“, a spus Nikolai Grube.

Oamenii de ştiinţă nu au reuşit încă să afle întreaga istorie a apariţiei calendarului mayas, reprezinţă unul dintre cele mai irezistibile mistere care au preocupat omenirea, de aici şi apariţia a nenumărate teorii.

Sursa : adevarul.ro

Anunțuri
 1. Mai 19, 2011 la 7:16 am

  E si normal, ca totul ce e zis de 2012 e sa pregeateasca lumea pentru razboi sau o Invazie extraterestra artificiala.

 2. ghetiu ramona
  Mai 24, 2012 la 10:40 pm

  nu mai anteleg nimic .cine pe cine sa mai creada

 3. Mai 25, 2013 la 6:14 pm

  …daca stieau ,ca, doar sunt cercetatori,nu?…dece tocmai acum spune?mincinosilor care sunteti cu totii,pentru bani a-ti fi in stare s-o vindeti si pe mama voastra …

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: