Planeta Nibiru (sau Planeta X) nu va lovi Pământul în 2012!

21 decembrie 2012….ziua despre care se tot vorbeşte în ultima vreme. Potrivit adepţilor “judecăţii de apoi”,  ceva foarte important din punct de vedere astronomic şi/sau spiritual (religios) se va întâmpla în acea zi. Acesta pare a fi unul dintre cele mai importante subiecte de dezbatere printre scriitori sau pe site-uri şi deja există multe documentarii pe tema aceasta. Şi cu siguranţă pe viitor, importanţa acestui subiect va creşte, pe măsură ce ne apropiem de acea dată fatidică.

Planeta Nibiru (sau Planeta X) nu va lovi Pământul în 2012!

Intrarea planetei Nibiru în Sistemul Solar şi efectele provocate de aceasta (concepţie artistică)

Calendarul Mayaş, considerat cel mai exact şi mai bine calculat calendar din istoria civilizaţiilor antice, ia sfarşit în data de 21.12.2012 şi precizează că în această zi, Soarele se va alinia cu stelele din centrul galaxiei noastre. La această dată, lumina şi umbra îl vor proiecta pe Șarpele cu pene coborând pe treptele piramidei Chichen Itza, care are la bază un cap mare de şarpe sculptat în piatră. În jurul orei 11.11, coada şarpelui proiectată din vârful piramidei va ţinti exact înspre constelaţia Pleiadelor.  Atunci, cred mayaşii, odată cu revenirea pe pământ a lui Quetzalcoatl, lumea noastră va sfârşi prin foc, iar pântecele cosmic Hunab Ku va da naştere unui nou Soare, numit de mayaşi Cel de-al Şaselea Soare, o altă lume mai evoluată urmând să se nască.

Diferenţa majoră dintre scenariul prezent ce anunţă sfârşitul lumii şi profeţiile din trecut este că, aproape sigur ceea ce se va întâmpla la acea dată, va distruge Pământul  sau locuitorii acestuia. Una din teoriile susţinute de către adepţii sfârşitului lumii, estea aceea că, pe 21 decembrie 2012, un corp de mari dimensiuni (cel mai probabil o cometă) va lovi Pământul. Această teorie însă este foarte  puţin probabilă deoarece nu a fost observat nici un obiect în spaţiu care să ameninţe Pământul şi nici nu există dovezi privind existenţa vreunuia, cu atât mai puţin să lovească Terra exact la acea dată.

Cu toţii ştim că Pământul a mai fost lovit de comete în trecut şi probabil că va mai fi lovit şi în viitor, dar, cel puţin pentru următoarele decenii, astronomii nu au descoperit nici un asteroid sau cometă care să intersecteze orbita Pământului şi să ne lovească. Meteoriţii, în forma unor bucăţi de piatră, sunt mult mai numeroşi decât cometele şi suntem loviţi anual de câţiva de dimensiuni destul de mari ( câteva tone în greutate) însă nu destul de mari încât să reprezinte un pericol. Anul acesta, a fost prezis primul impact cu un fragment de asteroid, şi anume “2008 TC3”. Dacă acest fragment de asteroid de circa 2 – 5 metri diametru a fost descoperit cu o zi înainte de impact, e aproape imposibil ca un astertoid (sau cometă) ce ar putea distruge planeta sau omenirea să nu fie descoperit cu mult timp înainte.

Foarte puţine corpuri cereşti dintre cele identificate sunt considerate un risc privind eventualitatea unui impact cu Pământul. Asteroidul de 270 de metri “99942 Apophis” a creat o mare agitaţie în rândul oamenilor în anul 2006, când a devenit cel  mai periculos asteroid  pe  Scala de Impact Torino. Acum însă, se aşteaptă ca Apophis să treacă uşor pe lângă Pământ, în 2029, dar, în funcție de abaterea gravitaţională cauzată de Pământ atunci, poate apărea o nouă posibilitate de impact în 2036. Există şi alte obiecte cu risc de impact cum ar fi “2007 VK184”, un asteroid de 130 de metri diametru, însă şansele ca acesta să lovească Pământul în următorii 100 de ani sunt de 0,037%. Alţi asteroizi sunt în prezent urmăriţi şi ar putea reprezenta un risc abia peste 100 de ani sau mai mult. Mai pe scurt, cel puţin în următoarele decenii şi mai ales în următorii 4 ani, nu va avea loc niciun impact cu niciun fel de asteroid sau cometă.

Însă la rădăcina acestor speculaţii nu stă o cometă sau un asteroid, ci un fel de “planetă cometă”, şi anume, Planeta X. IRAS (Infrared Astronomical Satellite) este un fost telescop ce a orbitat în jurul Pământului aproximativ 10 luni, în anul 1983. Cu ajutorul acestuia au  fost realizate observaţii nemaiîntâlnite până atunci, asupra galaxiilor în formare sau tinere. Însă până când aceste obiecte au fost identificate, a fost mediatizată concepţia potrivit căreia unele dintre acele obiecte, ar putea fi legendara Planetă X de la periferia Sistemului Solar. Unii autori afirmă chiar că aceste observaţii ar dovedi că Planeta X este de fapt planeta sumeriană Nibiru. Aşadar, Nibiru este de fapt o pitică maro. Potrivit acestei teorii, această planetă va cauza distrugere şi moarte şi apariţia unei rase de extratereștri numită Annunaki (strămoşii noştri extratereştri), ce îşi vor planeta înapoi. O frumoasă poveste ştiinţifico-fantastică fără nici un fel de rădăcini ştiinţifice reale însă.

În concluzie, adevărul este că teoria conspiraţiei privind Planeta X este total greşită, iar teoria privind cometa ce va lovi Pământul în 2012 este la fel de greşită. Şansele ca o planetă să intre în Sistemul nostru Solar în 2012, sau să interacţioneze cu acesta, sunt aceleaşi ca şi şansele unui impact al Pământului cu o cometă, adică nici una. Utilizarea ştiinţei moderne de către susţinătorii teoriei conspiraţiei în scopul de a-şi susţine teoriile într-un mod nu tocmai logic şi corect, este un lucru iresponsabil şi poate chiar destructiv.

Sursa : http://www.stiintaazi.ro/

Publicitate

18 gânduri despre „Planeta Nibiru (sau Planeta X) nu va lovi Pământul în 2012!

 1. ” cel puţin pentru următoarele decenii, astronomii nu au descoperit nici un asteroid sau cometă care să intersecteze orbita Pământului şi să ne lovească ”
  Citind acest articol , mi-am amintit faptul ca si pe timpul lui Noe ( in Biblie spune ca in vremurile de pe urma oamenii se vor comporta in acelasi fel ) oamenii ” de stiinta ” n-au descoperit nici o picatura de apa care ar fi putut cauza o ploicica, macar, si au ras de Noe, care vorbea despre amenintarea unui potop !
  Concluzia mea : Cine crede in Dumnezeu, gandeste DIFERIT , fiindca in Apocalipsa 8 sunt relatate ( anuntate ) trei evenimente cauzate de asteroizi care urmeaza sa loveasca Pamintul Si este clar ca ” buna ziua ” ca Dumnezeu nu stie sa minta !

 2. @behaitu bla bla…
  1.Potopul inteles ca unul global este o scorneala. Pe Terra nu exista apa suficienta care sa acopere toti muntii (am vazut calculele personal)
  2. Imi dau seama ca tu ai dori mult sa se intample o astfel de nenorocire. Poate esti asa mandru incat crezi ca vei avea parte de un loc in Rai?!
  3.Se vede faptul ca nu ai habar de istoria acestui minunat Pamant:. Nu cred ca in Biblie este scris cuvantul „asteriod”. Luna a aparut in urma coliziunii Terrei cu un corp gigantic (probabil o planeta), ca sa nu mai amintim de asteroidul care a dus la disparitia dinozaurilor si altele.In istoria acestei mirobolante planete au existat 5 mari extinctii in masa datorate a diverse cauze (care au dus la disparitia a milioane sau sute de mii de specii) Numarul 3 e depasit de mult. Si stii ce mai cred eu?Ca Dumnezeu a iubit asa de mult lumea incat a trimis pe Fiul Lui sa se sacrifice pentru noi.

 3. 1.Potopul inteles ca unul global este o scorneala. Pe Terra nu exista apa suficienta care sa acopere toti muntii (am vazut calculele personal)
  Asta e scorneala ta, stimate yo. ( ar fi de dorit sa vada si altii acele calcule, fiindca dovezile potopului global se vad in orice coltisor din lume, in straturile pamantului) -si nu uita ca in toate plantele si vietuitoarele de pe pamant exista o cantitate de apa . Daca esti intelept in felul lumii, cum te afisezi, ia pur si simplu o lopata si sapa macar un metru adancime in pamant, in aceasta toamna, dupa o vara secetoasa, ia de acolo o mostra si du-o la un laborator care poate sa determine ce cantitate de apa contine acel volum pe care l-ai prelevat, apoi fa un calcul aproximativ pentru cantitatea de apa globala masurata pe stratul de 1 m adancime . . Si ar mai fi trebuit sa fii informat de faptul ca in pamant sub fiecare mare fluviu din lume, la o anumita adancime, curge un alt fluviu identic ca traseu , dar de un debit mult mai mare . Stiinta de astazi are dovada a ceea ce scrie in Biblie : ” In ziua aceea s-au rupt toate izvoarele Adancului celui mare ” ( Geneza 7.11)
  2. Tu nu stii ca eu am doua locuri in Rai, si pe unul pt sa-l dau cui doresc, daca acela il accepta . Eu as vrea sa-ti fac aceasta oferta, tie, mai intai si astept un raspuns pozitiv .
  Poti si singur sa-ti dai seama ca eu NU pot sa doresc vre-o nenorocire, ca si eu sunt un om, pasibil de aceeasi pedeapsa ca orice muritor nascut pe cale sexuala, deci sunt partas la pacatul originar Dar adevarul este scris in Carte, si fii sigur ca eu doar an citat, nu am redactat acea scriere
  Primul citat : Apocalipsa 8.8 ” Al doilea inger a sunat din trambita . Si ceva , ca un munte mare de foc aprins a fost aruncat in mare ; si a treia parte din mare s-a facut sange ”
  Al doilea citat : Apocalipsa 8.10 ” Al treilea inger a sunat din trambita .Si a cazut din cer o stea mare, care ardea ca o faclie …Steaua se chema Pelin „( NU Elenin )
  Al treilea citat : Apocalipsa 9.1 ” Ingerul al cincilea a sunat din trambita Si am vazut o stea care cazuse din cer pe pamant. I s-a dat cheia fantanii adancului ….”
  Eu nu zic ca in trecut nu au mai fost ciocniri violente ale pamantului cu corpuri ceresti, insa acestea trei AU FOST ANUNTATE PRIN CUVANT PROFETIC pentru timpul imediat urmator al acelei TACERI din cer, care corespunde cu marele eveniment pe care Biserica il numeste Rapirea
  Asadar, tu crezi ca Dumnezeu L-a trimis pe Fiul Sau ca sa ne adevereasca promisiunea ca El ne-a Mantuit de Pacat ( nu mai tine cont ca noi am venit la existenta terestra prin calea pe care El a interzis-o lui Adam s-o urmeze, fiindca acest fel de inmultire (sexual ) se face prin MOARTE , cand i-a zis : ” ALEGE VIATA ” adica inmultirea prin puterea Cuvantului ( El este Calea, Adevarul si Viata )
  Ceea ce tu nu stii ( sau, daca stii, nu poti sa crezi, deocamdata ) este faptul ca, sub aceasta DENUMIRE de Fiu S-a prezentat DUMNEZEUL CEL VESNIC INSUSI , dezbracat de Slava si iNVELIT in trup uman, ca DAR pentru omenire , caci este scris : ” EL S-a dat pe SINE insusi pentru noi ” Da , ATAT de mult a iubit Dumnezeu pe oamenii creati de El personal , prin NASTEREA DIN NOU !
  Isus Hristos a fost TAINA cea mare a lui Dumnezeu, care acuma o stiu toti FII Lui, nascuti din Samanta fagaduita stamosului Abraham, Parintele credintei in IHWH Salvatorul, care a implinit El insusi fagaduintele, in trupul si Numele MAI PESUS DE ORICE NUME : Iahshua ( adica ISUS, in transcriere pe romaneste )

 4. Ioan , Yo are dreptate in privinta apei ,fiindca nu era deajuns sa acopere tot pamantul.Acest lucru este demonstrat de oameni de stiinta si prezentate in multe reportaje.Acel potop a avut dimensiunea Europei ca sa pot spune asa in zona de egipt, turcia si tarile din prejur. Acolo era poporul iubit si in plus doar nu crezi ca NOE a luat si ursi polari pe arca? sau mamifere din australia.Fiindca nu aveau cum sa vina inapoi.
  Este demonstrata existenta lui Noe si a arcii sale.
  PS: nu vreau sa transformati orice discutie despre Dumnezeu intr-o competitie de cunostiinte , pentru a va putea simti mandri ca ati spus un lucru pe care il considerati adevarat. E doar o discutie si trebuie sa ramana asa:)
  Pace si fericire la amandoi:)

  1. Cu un „i” cu doi „i” , ce mai conteaza ? Esential este ca te-ai prins despre ce este vorba ! Era mai rau daca mica lui eroare , producea confuzii ! Dar tu nu sti ca in limba Romana se scrie asa cum se aude si se citeste asa cum se srie ?

 5. MA INTERESEAZA FOARTE MULT TOATE ACESTE INFORMATII
  DAR SINCER NU CRED CA VIATA PE ACEASTA PLANETA VA LUA SFARSIT PENTRU CA DUMNEZEU VA DORI SA NE PEDEPSEASCA

 6. mai pocaitilor nu exista nici un dumnezeu , numai niste carti scrise de popi ca sa ii imblinzeasca pe oameni dar in timpul de azi numai incultii mai cred in bibliile scrise de nustiu cine , e clara treaba caci omul a aparut in urma evolutiei de milioane de ani a vietii care a aparut in mediul acvatic si nu mai faceti voi pew desteptii spunand oamenilor ca nu stiu ce planeta va lovi pamantul caci nu va sti nimeni cand se va intampla nici macar nasa cu toata tehnica lor si nu uitati caci pamantul si toate planetele din jirul lui au un mers haotic ci nu merg fix pe un drum anume asa ca nu se stie cand li se strica seoseaua la vreo planeta si intra in porumb.

  1. Sa inteleg ca Einshtein era un terchea berchea un incult oarecare ? Darwin pe a carei teorie te bazezi cand faci inculti miliarde de oameni si el era incult ? Dupa afirmatia ta , asa s pare fiindca amandoi spre sfarsitul vietii au recunoscut ca cercetarile lor erau gresite si ca universul nu se explica altfel decat in prezenta lui Dumnezeu ! Trebuie sa-ti mai spun ca amandoi s-au impartasit pe patul de moarte ? Ce deduci de aici daca ti-ai cladit „cultura” pe niste idei pe care tocmai cei ce le-au emis , le-au retractat ? Ori ei s-au prostit la batranete , ori si-au dat seama ca au gresit , deci ideologia cu care te lauzi tu este gresita ! Parol !

 7. bai asta ce te numesti felix,,care este problema ta ca oameni cred in carti?de ce trebuie sa ne faci`prosti?daca nu7 exista dumnezeu si crezi nu pierzi nimic,dar daca exista si nu crezi ai pierdut tot,,dar esti prea prost sa gindesti macar atit,,salut fraiere

 8. salutare nu is un impatimit al preotilor dar in existenta lui IISUS SI A TATALUI NU AM CUM SA NU CRED, am trecut in anii 1999––2003 de 3 ori pe langa moarte,la nastere am stat in incubator (conectat la aparate exact 40 zile ) dupa o slujba care imi consfintea moartea in mod uimitor mi-am revenit,in mod surprinzator pentru toti cei prezenti.
  in anul 2003 dupa cateva zile nedormite si multe peripetii diverse cu anturajul , intr-o dimineata mai exact in jurul orelor 4.00 AM am intrat in moarte clinica pentru cateva minute senzatia a fost de nedescri de placuta nu o pot explica nici in ziua de azi! abia dupa ce m-am rugat de EL m-i-au revenit somturile lumesti,din acel moment nu am mai pus intrebari in legatura cu IISUS si cu DUMNEZEU,desi am avut propuneri sa-mi skimb religia acest lucru nu se va intampla niciodata nici cu pretul vietii pamantesti! referitor la sfarsitul lumii se poate afla si data si ora dar is mijloce care ne indeparteaza de BIBLIE si nu au rost. sincer eu unul merg pe varianta 50 50

 9. sa stiti ca nu degeaba ne-a craeat dumnezeu . se spune ca Romania e pamant sfintit pentru ca Dumnezeu a calcat aici. iar nici Isus Hristos nu stie daca vom muri toti zdrobiti de un asteroid numai Dumnezeu stie.

 10. Toate minciunile astfel stărnite, eu aşa cred că, cuiva ăi face satisfacţie mortală,că poate cu atăta uşurinţă să ducă în eroare o lume ăntreagă.Eu aş dori ca toţi să lase toate aceste fenomene în măna lui Dumnezeu şi aoamenilor de ştiinţă .

 11. Vreau sa va spun in primul rand ca nu am mai ras de mult asa….cand vad gradul de incultura al altora ma amuz la maxim…oricum cateva lucruri sunt clare si contrazic Biblia voastra facuta de Vatican pentru oameni manipulabili…In primul rand vreau sa va spun ca am facut studiu biblic deci nu vorbesc in necunostiinta de cauza…
  Expun aici 3 lucruri din 1000 pe care nimeni nu le lamureste….si spun aici lamurire cu argumente solide nu baliverne de pocaiti indoctrinati:
  1. Originea raului (nu ma lamureste deloc ca Dumnezeu e atotputernic si atotstiutor atata timp cat un inger de-al lui isi formeaza o armata si se lupta cu el :)….ce trist….bullshit…o sa imi ziceti ca Dumnezeu a vrut asa….asa zic si eu cand o dau in bara si vreau sa par destept:)
  2. Biblia are cele zece porunci….ei bine cinci din aceste porunci care sunt si pacate de moarte conform bibliei si sunt incalcate flagrant de chinezii, indieni, musulmanii ii condamna la moarte si sunt vreo 4 miliarde de toti….sa mori tu ca ti se pare ok…..:)…si faza ca fiecare se va mantui in religia lui iara pune un mare semn de intrebare…adica cine ii mantuieste pe cei care se inchina la Budha….Budha??? atunci cum ramane faza cu Sa nu ai alti Dumnezei inafara de mine 🙂 ….oricum cunosc toate replicile pocaite si am raspuns la toate numai ca nu am timpul si spatiu necesar sa scriu aici,
  3. De ce Vaticanul nu a bagat toate cele 113 epistole in Biblie….si aici am o cunostiinta destul de mare…..dar cercetati si singuri……si sa nu credeti ca voi cititi in Biblie ce a scris Dumnezeu pentru ca toate Bibliile au fost „filtrate” de Vatican.

  In fine…despre meteoriti…..trec zilnic la 4-5 milioane de km cate unu asa ca daca e sa fie un impact oricum trebuie sa murim din ceva,,,,daca nu din cancer, boli cardiovasculare sau diabet atunci din impact…..macar sa nu murim prosti….asa cum ne cred guvernantii si popii/pastorii de fabrici de bani…

  Eu zic sa priviti lucrurile din exterior si sa ganditi cum vreti voi nu cum vi se sugereaza…din partea mea numai bine….

  1. Cataline da-mi voie sati spun ca daca ai facut studiu biblic cum spui tu si nu te vei pocai de necredinta si faptele tale l-ai facut spre osinda ta la judecata de apoi asa cu toate replicile tale

 12. Cataline , ai copii ? Daca nu ai , vei vedea cand o sa ai ! Dumnezeu nu a facut lumea buna sau rea , la fel cum nici tu nu vei face copii buni sau rai ! In timp ce vor creste copiii vor face tot felul de lucruri ! Unele bune altele mai putin bune ! Pacatul inseamna neascultare , prin neascultare vine rautatea , un copil vesnic neascultator atrage asupra sa pedeapsa care cu timpul fie il va aduce pe calea cea buna fie se va inrai ! Satana nu a fost creat de Dumnezeu sa fie rau …Rautatea lui a venit din inversunarea de a nu a asculta de Dumnezeu atragand in final pedeapsa asupra lui si alungarea din rai ! Pacatul omului tot de la neascultare a venit fiindca desi stia ca fructul este interzis , a calcat porunca ! Daca Dumnezeu nu l-ar fi avertizat in prealabil , altfel stateau lucrurile , insa pacatul tocmai asta este , ai stiut si totusi ai incalcat porunca ! Sa presupunem ca tu ai fi dumnezeu si ii spui fiului tau sa se joace in curte fara oprelisti , dar cu nici un chip sa nu iasa la strada fiindca va muri ! Fiul tau face ce face , iese pe strada il calca masina si ajungi cu el la spital ! Intelegi acuma ce a facut Adam ? In loc sa se joace in continuare in EDEN , a ajuns la spital , adica pe pamant , unde este suferinta , jale , trebuie sa munceasca pentru a-si duce traiul …Biblia nu este pentru supergenii , este la nivelul de intelegere al copiilor ! Raul nu a intrat in lume pur si simplu , ci s-a instalat ca o stare de fapt datorita unui copil obraznic , razgaiat , in cazul nostru lucifer-satana care din zi in zi in loc sa se cuminteasca , facea mai multe nazbatii pana a fost pedepsit ! Ce ai face tu copilului tau daca desi l-ai avertiza sa nu se aplece peste balcon , el insista sa o faca ? De frica de a nu il pierde , il vei pedepsi , asa este ? Copilul are doua alternative , sa se smereasca si sa traiasca ori sa se aplece in continuare peste balcon si sa-si piarda viata ! De teama sa nu il pierzi ii vei aplica o pedeapsa …ori va intelege , ori te va uri …Asa s-a intamplat si cu satan , asa s-a instalat raul in lume , prin indepartarea lui satan de DUMNEZEU ! Bineinteles ca aceasta neascultare prin indemnul catre Eva , a indus-o si oamenilor …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s