Nave de război ale Rusiei, în drum spre Siria

 

O flotă de nave de război ale Rusiei, aflate în partea de est a Mării Mediterane, a luat drumul Siriei, urmând să intre pe 7 ianuarie în portul Tartus, informează vineri agenţia oficială rusă Itar-Tass.

„Se plănuieşte intrarea în portul Tartus a antisubmarinului Flotei de Nord „Amiral Ciabanenko” şi a navei de gardă din flota baltică „Iaroslavl Mudrîi”. Se presupune că navele noastre vor rămâne în Siria câteva săptămâni”, a precizat Statul major al Flotei militare ruse.

Navele Flotei de Nord vor participa în 2012 la trei mari exerciţii internaţionale – „Pomor-2012”, „Barenţ-2012″ şi ‘”Severnîi orel-2012” – a afirmat purtătorul de cuvânt al acestei flote, căpitanul Vadim Serga, mai notează Itar-Tass.

„Echipajele navelor noastre împreună cu marinari din alte state îşi vor perfecţiona manevrele în diverse condiţii, vor face exerciţii militare, vor continua cooperarea la exerciţiile pentru combaterea pirateriei şi a terorismului”, a menţionat Vadim Serga.

El a amintit că la începutul lunii decembrie portavion rusesc Amiral Kuzneţov a plecat într-o expediţie.

Ziarul Izvestia relata, la sfârşitul lunii noiembrie, că navele, în frunte cu unicul portavion rusesc, amiral Kuzneţov, ar urma să-şi arunce ancora în primăvara anului 2012 în portul Tartus, unde este situată o bază navală rusă, indica un purtător de cuvânt al marinei Moscovei.

Această bază, creată în epoca sovietică, este destinată în esenţă operaţiunilor de mentenanţă şi de aprovizionare a navelor.

Portavionul, la bordul căruia se află mai mult de zece avioane de vânătoare, nu va putea să intre în portul Tartus din cauza dimensiunilor sale şi, în consecinţă, va rămâne în larg.

Purtătorul de cuvânt al marinei ruse a subliniat că proiectul de a trimite nave în Siria nu este legat de confruntările între forţele regimului condus de preşedintele Bashar al-Assad şi opoziţie.

Sursa : capital.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s