Islanda aruncă la gunoi guvernul corupt, şi apoi arestează toţi bancherii supuşi familiei Rothschild

Islanda arestează bancherii vinovati de criză

Islandezii au reuşit să răstoarne un guvern corupt până în măduva oaselor, au pus bazele unei Constituţii corecte şi au arestat bancherii… iată că se poate!

 

Islanda aruncă la gunoi guvernul corupt, şi apoi arestează toţi bancherii supuşi familiei Rothschild

Încă din secolul trecut marea majoritate a americanilor a visat să spună NU criminalilor bancheri corupţi conduşi de familiile Rothschild şi Rockefeller, dar nimeni nu a îndrăznit să o facă. De ce? Dacă numai jumătate din naţiunea americană şi 1% din cei care plătesc taxe şi impozite ar fi spus “AJUNGE!”, atunci guvernul s-ar fi schimbat. De ce este oare atât de greu pentru unii oameni să înţeleagă că printr-un simplu REFUZ de a plăti taxele către un sistem corupt se poate obţine mult mai mult decât prin violenţă?

Cu alte cuvinte, URMĂREŞTE SĂ DESCOPERI UNDE AJUNG BANII TĂI! E chiar atât de greu?

Adevărul în această privinţă este că doar islandezii au fost în stare să o facă… deocamdată. Nu numai că au reuşit să răstoarne un guvern corupt până în măduva oaselor, dar au pus bazele unei Constituţii corecte care va asigura că toate aceste dezastre naţionale nu vor mai putea să se repete niciodată.

Dar asta nu e totul… Cea mai bună veste abia acum urmează!

Ei bine, islandezii AU ARESTAT DEJA pe toţi bancherii supuşi lui Rothschild şi Rockefeller, care s-a dovedit că sunt răspunzători de haosul şi prăbuşirea economică a Islandei.

Săptămâna trecută, 9 persoane au fost arestate în Reykjavik şi Londra pentru fapte de criminalitate financiară care au determinat prăbuşirea economică a Islandei în anul 2008, criza profundă care a făcut să apară o REACŢIE PUBLICĂ FĂRĂ PRECEDENT care schimbă destinul ţării.

În Islanda se desfăşoară o REVOLUŢIE FĂRĂ ARME, ţara cu cea mai veche democraţie (anul 930), şi ai cărei cetăţeni au reuşit să impună schimbări fundamentale (nu doar de faţadă) prin demonstraţii ferme.

Dar de ce oare restul ţărilor occidentale nu au auzit nimic despre asta? Mass-media oficială occidentală este sub controlul Cabalei criminale, aşa că nu e de mirare că există această cenzură strictă.

La presiunea cetăţenilor islandezi, nu numai că guvernul a demisionat, dar s-a demarat elaborarea unui proiect pentru noua Constituţie, iar acum se începe procesul penal prin care bancherii vinovaţi de declinul economic al ţării vor fi puşi sub acuzare.

Acest proces revoluţionar liniştit, fără violenţă, îşi are originile în anul 2008 când guvernul islandez a decis să NAŢIONALIZEZE cele mai mari 3 bănci din ţară (Landsbanki, Kaupthing şi Glitnir) ai căror clienţi erau în principal englezi şi americani.

După această măsură, moneda locală (krona) s-a devalorizat puternic, iar bursa financiară islandeză a fost închisă temporar atunci când scăderea ajunsese la 76 %.

Islanda devenise falimentară, şi pentru a salva situaţia FMI a oferit 2,1 miliarde USD, iar ţările nordice au oferit în plus 2,5 miliarde USD.

În timp ce băncile şi autorităţile căutau soluţii la situaţia economică dezastruoasă a Islandei, cetăţenii islandezi au ieşit în stradă şi au manifestat paşnic zeci de zile în şir în faţa Parlamentului Islandei, astfel că primul ministru Geir Haarde a demisionat.

Cetăţenii au cerut în plus alegeri anticipate, şi au reuşit! În luna aprilie 2012 a fost aleasă o coaliţie de guvernământ, formată din Alianţa Social Democrată şi Mişcarea Verde de stânga, iar prim ministru a fost numit Johanna Siguroardottir.

Pe parcursul anului 2009, economia Islandei a continuat să fie întro stare precară, dar Parlamentul a propus ca ţara să plătească Angliei şi Olandei suma de 3,5 miliarde de EURO, eşalonata pe 15 ani, la o dobândă de 5,5 % !!!

Această propunere a aprins din nou scânteia populară în Islanda, oamenii s-au întors pe străzi cerând ca această decizie să fie supusă unui referendum. În martie 2010, acest referendum a avut loc şi 93 % din populaţia Islandei a REFUZAT să plătească datoria în condiţiile propuse.

Asta a determinat creditorii să îşi re-gândească strategia şi să o îmbunătăţească, oferind o rată de numai 3 % şi eşalonarea pe o perioadă de 37 de ani.

Ei bine, nici asta nu a mers. Actualul Preşedinte al Islandei, văzând că Parlamentul aprobase propunerea cu o marjă foarte mică de voturi, a decis luna trecută să nu o ratifice, şi a chemat poporul islandez din nou la referendum pentru ca oamenii să aibă ultimul cuvânt.

Bancherii tremură de frică

Revenind la situaţia tensionată din anul 2010, în timp ce islandezii refuzau să-şi plătească datoriile către rechinii financiari fără să fie consultaţi, coaliţia de guvernare a lansat o investigare financiară care să determine responsabilităţile legale pentru criza economică brutală ce a afectat ţara, astfel că a arestat deja câţiva bancheri şi directori executivi care erau implicaţi în operaţiuni financiare de mare risc.

Între timp, Interpolul a emis un mandat de arestare internaţional pe numele lui Sigurdur Einarsson, fostul preşedinte al uneia dintre bănci. Această situaţie a făcut ca bancherii şi directorii speriaţi să părăsească ţara în masă, ca şobolanii.

În acest context de criză, a fost aleasă o adunare care să pună bazele unei noi Constituţii care să reflecte lecţiile învăţate şi să o înlocuiască pe cea în funcţiune, fiind inspirată de Constituţia Daneză.

Pentru asta, în loc să apeleze la experţi şi politicieni, Islanda a decis să apeleze direct la popor, din moment ce poporul are putere asupra legii, şi nu invers.

Mai mult de 500 de islandezi s-au prezentat ca şi candidaţi pentru a participa în acest exerciţiu de DEMOCRAŢIE DIRECTĂ şi a scrie o nouă Constituţie. Au fost aleşi 25 dintre ei, fără niciun fel de afiliere politică, printre aceştia fiind studenţi, avocaţi, jurnalişti, fermieri şi sindicalişti.

Una dintre prevederile importante ale acestei noi Constituţii va fi protejarea expresă a libertăţii de informare şi de expresie, având numele de Iniţiativa Mediei Moderne Islandeze (IMMI), o lege care are scopul să facă din Islanda un paradis pentru jurnalismul de investigaţie, pentru libertatea de informare, în care sursele, jurnaliştii şi furnizorii de internet care găzduiesc site-uri de ştiri, sunt protejaţi prin această lege.

Oamenii, din nou, vor decide viitorul Islandei, în timp ce politicienii şi bancherii vor privi de pe margine transformarea acestei naţiuni.

Islanda este un exemplu curajos pentru toate naţiunile lumii.

Sursa : http://adevarulcotidian.wordpress.com /gandeste.org

 

Reclame

33 de gânduri despre „Islanda aruncă la gunoi guvernul corupt, şi apoi arestează toţi bancherii supuşi familiei Rothschild

 1. Islanda, o tara a carei populatie numara sub 500.000 de locuitori.Sunt triburi in Africa cu populatie mult mai numeroasa. Pe cine afecteaza ce fac islandezii in insula aia, fara resurse, fara productie industriala semnificativa? F bine pt ei, dar pt restul lumii chiar nu conteaza.

  1. Si tu crezi ca contezi in acest secol,este vorba de principii pe care cei ca tine nu le au,pentru ca esti o nulitate care se crede importanta pt.cacesti roman condus de ponta….no coment

 2. SI NOI SUNTEM IN LEGITIMA APARARE!!! In acest razboi economico-financiar cu agresori mascati, cruzi si determinati, e nevoie de riposta si ea nu poate veni decat de la victime: noi toti!!! Noi toti suntem agresati zi de zi de bande mascate in institutii de orice fel, din orice tara, care ne iau din drepturi si libertati, din bani, din mancare, din sanatate, din viata, din speranta, din prezent si din viitor!!!
  STOP ECOFIN WAR!!!!!!!!!!!!

 3. deci eu inteleg ca islandezii s-au imprumutat la greu si cand a venit vremea sa plateasca au zis Rferendum! si n-au mai platit! apoi au speriat bancherii care le cereau banii cu inchisoarea. e cool daca esti datornicul, dar daca eu eram cel care imprumuta mi s-ar parea abominabil sa nu plateasca si apoi sa ma mai ameninte si cu inchisoarea.

  1. Esti departe de a intelege. Daca tu compari modul de formare a datoriei unei tari cu un credit pentru masina de spalat, vorbesti doar ca sa te afli in treaba.

  2. Aici e vorba despre faptul ca s au împrumutat si……..nu s a întâmplat nimic bun din lucru asta,tara mergea mai prost,despre acest lucru este vorba!

   1. Intr-adevar,cand te imprumuti o faci fara sa intrebi populatia,insa cand vine scadenta si trebuie sa platesti datoria „faci referendum”….nu mi se pare corect!Daca nu vrei sa platesti o datorie nu te imprumuti,dar daca te imprumuti te tii de cuvant!Cine nu -si plateste datoriile sirecurge la astfel de „tactici”se cheama ca da tzeapa!Voua v-ar conveni sa patiti una ca asta cu cineva pe care-l imprumutati?

   2. gabrielmarin, tie ti se pare normal ca guvernele romanesti s-au imprumutat si s-au imprumutat, si nu au facut nimic cu banii, iar la scadenta, mai baga o taxa sa stranga bani de dobanzi? asa ceva a fost in Islanda, si oamenii nu au mai inghitit galusca, acu tie clar. Si ceausescu s-a imprumutat, dar a creat industrie si agricultura, a dat de munca la toti, de aia am platit cu totii, dar lumea nu a inteles decat ce li s-a dat sa inteleaga: Tiranul ne-a flamanzit (cred ca acum mor mai multi de foame si boli decat in vremea lui), istoria ne invata, dar noi nu vrem sa bagam la cap.

   3. nu-i prost ala care cere,prost ii ala care da,noi am ales pe cine trebuie sa ne conduca,noi trebuie sa-i tragem la raspundere,dar ca sa nu restitui niste bani mi se pare o insulta la adresa civilizatiei,bani sunt destui,sa ne gandim doar la cei case au inselat statul la cei care au cheltuit banii pe nimicuri,un wc a costat cat o vila,teren de sport unde pasc vitele,stranduri fara apa si cate si mai cate,aici trebuie umblat,problema este ca pana sa se recupereze un prejudiciu toti se declara saraci,vezi cazul vanghelie,vantu si toti cei care au intrat la bulau.

 4. Este mult mai usor sa coordonezi tara asa de mica decat o tara cu zone si interese atat de mari. Clujul are populatia la fel de mare cat are toata Islanda. Dar este un exemplu de urmat.

 5. toto :
  NU ESTE ADEVARAT CA NU SE POATE SI LA NOI, ATITA DOAR CA LA NOI NU AI CU CINE, SINTEM UN POPOR DE FRICOSI SI CACACIOSI CARE NU AU CURAJ SA ISI APERE DREPTURILE SI SPERANTELE LA UN VIITOR MAI BUN PT COPII NOSTRI. EU IMI DORESC AUTONOMIE ADMINISTRATIVA CA SA NU MAI HOTARASCA CEI DE LA bucuresti CUM SE IMPART BANI NOSTRI

  1. TOTO -BUN PUNCT DEVEDERE SI EU VREAU AUTONOMIE ECONOMICA FATADE BUCURESTI PRIN 2006 PSD -ISI FACEA CAMPANIE ELECTOALA PRIN MALE FIRME DIN CLUJ -DESI LEGAL NUERA VOIE,ATUNCI AM DISCUTAT CU UN TOV PROFESO UNIVERSITAR DESOPRE AUTONOMIE ECONOMICA SI EL A SPUS” A DOMNU SI NOI VREM DAR MITICII NU-S DE ACORD” I-AM RASPUNS : DAR ATI RIDICAT ACEASTA PROBLEMA LA BUCURESTI? N-A MAI STIUT CE SA-MI RASPUNDA ACEST TOV PROFESOR .DA SI EU VREAU DESCENTRALIARE SI AUTONOMIE ECONOMICA FATA DE BUCURESTI ,

  1. autononomia economica fara autonomie teritoriala nu exista,dar asta nu are nimic cu ion sau cu pista,produci mananci nu produci nu mananci,dar ca sa produci si sa-ti culeaga altii roadele asta chiar ca este strigator la cer,transilvania noastra a fost autonoma si trebuie sa se intoarca la autonomie.

 6. Acum UE si partenerii atlantici, sunt atintiti cu ochii, catre Parlamentul penal USL – ist, care se zvarcoleste in agonia ultimelor zile de exiatenta. De fapt acest parlament este dominat de penali. Acesta a devenit caduc juridic prin radierea din Registrul Formatiunilor Politice a USL si PDL, partide din care provin, majoritatea parlamentarilor actuali. PSD, prefera sa tina Romania ostateca a celor mai retrograde forte politice imaginabile, ajunse in evidenta ilegalitate. Asta, imi permit s-o numesc „terorism politico-social”. Ca orice act de terorism, natia romana este obligata s-o combata cu toate mijloacele sale legale, inclusiv, justitia democratica, curatata de “acoperiti” proveniti de la sinistrul „Stefan Gheorghiu” si promovati de Iliescu si Nastase, pentru spolierea „stupid people” de avutia si resursele naturale ale Romaniei post-decembriste! Nutresc, speranta ca D-zeu, nu va permite pangarirea „Gradinii Maicii Domnului” ! PSD, striga mobilizarea pentru, apararea lui Ponta ! In zadar va zbateti si v-asuda ; Fruntea voastra gabena ca ceara; In zadar ! inlaturi orice truda; Nu veti mai putea. sa ne patati iarasi tara ! Ajunge ! Nu mai puteti repeta un nou iulie 2012 !. „Stupid people” s-a trezit din muscatura anestizianta USL-ista, reusita cu viclenie iliescian-varanista, sub „acoperirea” fumigenelor kominternist-bolsevice, a fortelor retrogreade interne si externe de esenta putinista. Ulciorul cu apa statuta al lui Ponta, folosit ca „apa neinceputa” a fost izbit si fisurat ireparabil. D-lor ministri, fiti mai inteligenti si demisionati inaintea lui Ponta ! Istoria va va judeca in consecinta ! Acum trebuie sa apelam la „RESETAREA”, sistemului politic din Romania ! Este evident ca trebuie o resetare a sistemului polic din Romania. Solutia este in mana lui Iohannis. Daca inca nu l-a cuprins “betia puterii”, poate face cel mai eroic gest al tuturor timpurilor, declarand un referendum, pentru adoptarea Constitutiei din 1923, asa cum a fost APROBATA ATUNCI. Orice incercare de adaptare va declansa un proces de manipulare kominternist-bolsevica, care va compromite posibilitatea resetarii sistemului politic, profund corupt si compromis, atat in tara cat si in strainatate. Asta trebuie facut cu grabire, atata vreme cat D-zeu il tine in viata pe Majestatea Sa Regele Mihai I. Dragi romani ! Meditati cu profunzime la acest aspect fundamental pentru soarta natiei romane. „Stupid people” pus in fata unor explicatii copecte si rationale, poate developa sansele, care i-ar putea asigura alinarea suferintelor indurate dupa abdicarea fortata din 30 decembrie 1947, cu toate manipularile A3, RTV, si Realitatea TV, inclusiv Televiziunea Publica. In acest fel se va putea intelege ca, acum, se ofera posibilitatea sa discearna, in ce prapastie l-a impins, Iliescu si camarila lui kominternist-ceausista, dupa decembrie 1989, si sa se “destepte din somnul cel de moarte” , asa cum imnul Romaniei ne indeamna pe toti ! Numai asa va putea inflori din nou, „Gradina Maicii Domnului” ! Prof.dr.ing. Terzi Petre – In 2009 desemnat ” Man of Year 2009 -for Romania ” , de cate American Biografical Institute, Inc. – Host of The Worl Forum, University of CAMBRIDGE, England.

 7. Daca totul se desfasoara fara amestecul secret al Rusiei sunt mari sanse sa iasa ceva bun acolo,insa Rusia are serviciile secrete infiltrate in toata Lumea,insasi Kremlinul prin cel mai autorizat om al sau Vladimir Putin a recunoscut ca Rusia are infiltrati 250.000 de ofiteri activi in toata Lumea!Deci mare atentie la KGB-isti!In rest succes Islanda!

 8. islanda nu se va compara nici odata cu romania!! diferenta intre cer si pamant!
  sunt mult mai deschisi la minte decat noi romanii !!! multi dintre voi habar nu aveti cum e viata de acolo !
  Bravo ISLANDA !

 9. multi dintre voi habar au ce vorbesc, nu stiti nici macar ce inseamna datoria unui stat si de unde vine acesta, nu stiti sa faceti diferenta intre autonomie economica si autonomie pt tinutul secuiesc pe care o cer maghiarii….suntem o tara de analfabeti si hoti si increzuti….ceea ce s-a intamplat in Islanda se poate intampla si la noi, dar cum spunea cineva mai sus, sunteti toti niste cacaciosi si fricosi…dar de stiut, stiti sa vorbiti vrute si nevrute in necunostinta de cauza…asta-i romanul: nu-i prost detul pana nu-i si fudul….si asta se vede in toata tara, in toate domeniile si in viata de zi cu zi….daca nu ne trezim si nu avem responsabilitate, va fii vai de capul nostru, de-al copiilor nostrii si de-al copiilor copiilor nostrii…de ce sa platim datoriii externe pe care fac niste idioti de politicieni, si nu populatia? de ce sa trimitem toti banii si sediile legale ale marilor corporatii, cand banii acestia ar fii mai bine folositi si mai bine dramuiti pe plan local, unde, daca primarul ar gresii si n-ar asculta opinia locuitorilor, fi-ti sigur ca ar disparea…de ce sa ne inrobim din cauza politicienilor corupti cu credite la straini? Oare noi nu suntem instare sa producem, la ce tara bogata avem?
  asta este….suntem un popor oportunist si fara coloana vertebrala….iar idiotenia, prostia, hotia, spaga si analfabetii ne conduc….sa traiti bine ca eu unul ma haiducesc :-))))

  1. asta e unul din cele mai bune comentarii pe care le-am citit si care se apropie cel mai mult de realitatea din Romania. Santem un popor de egoisti pe care nu ne intereseaza decit sa fie bine in curtea noastra , ce se petrece dincolo de poarta casei ne este indiferent, nu ne intereseaza ca mocirla pe drum e pina la genunchi sau ca varul pe casa scarii ne cade in cap , important e sa avem ciment in curte si faianta in baie si bucatarie. Ne lipseste complet simtul comunitatii , atatia ani de comunism au reusit sa stearga acest factor indispensabil pentru functionarea unei societati sanatoase. Iar generatia manele e un rezultat al caderii libere in care se gaseste sistemul educativ

   1. Pe oameni ii poti prosti prin diverse metode,una este calitatea invatamantului si programa supraincarcata cu care vei reusi sa scarbesti lumea sa mai invete;si alta-cea mai eficienta-tinerea in saracie lucie perpetua a populatiei care ducandu-si traiul grei si blestemandu-si zilele nu se bucura nici de viata,nici de locul in care traiesc care constituie un amanunt esential in dezvoltarea simtului patriotic!Este real,este LOGIC si psihologic ca un om sa ajunga sa urasca locul in care traieste prost si pe cei din jurul lui!Comunistii au facut si fac pretudindeni acest lucru pentru ca ei nu vor unitatea unei natii si constientizarea lor patriotica,ei au nevoie doar de obedienta si bunastare proprie neinteresandu-i starea popolatiei si sanatatea ei!

 10. Islanda, cu un numar de locuitori cu mult inferior Romaniei, a reusit acest lucru. Romania, cu o populatie deloc de neglijat, ar putea rasturna si muntii daca ar fi putina solidaritate. Daca populatia se va hotari intr-o zi sa spuna NU, nu mai platim nici o taxa unui stat corupt, ce se va intampla? Statul e inexistent fara ajutorul celor mici si neinsemnati care stau la cozi sa plateasca darile. Putina imaginatie si curaj nu strica.

 11. Vorbim despre islandezi bravo lor sint demni de tot respectul .Numai in mindra si frumoasa Romanie atita cit mai este a noastra politrucul incult,incapabil ,hot ,corupt mincinos si tradator se poarta de parca este un semizeu din antichitate . Desi legea prevede 6% din pib pentru educatie nici o data nu s-a respectat legea de catre aia 588 ,si au pretentia la pensii mari pentru astea s-au gasit urgent bani , dar pentru a mari alocatia unui copil la 200 de lei nu-s bani ,abia de s-a dublat ma cit de ticalosi pot fi guvernantii ?PINA CIND POPULATIA COPULATIVA DIN ROMANIA TACE MERGE LA MUNCA SI ISI BAGA PICIOARELE-N IA TARA ASTIA 588 NE-OR VINDE SI PAMINTUL DE SUB TALPI .DE POVESTIT SE POTE POVESTI PINA NE I-A SOMNUL CA ASTORA NU LE PASA NU MAI AU ACEA FRICA CA NU CUMVA SAIASA-N STRADA OAMENII SI SA PROTESTEZE SINT CONVINS CA AIA VESNIC INUNDATI SI INZAPEZITI N-OR IIESI NICI O DATA LA VRE-UN PROTEST

 12. Astazi, un individ poate fi adus intr-o asemenea stare incat pierzandu-si personalitatea sa constienta, devine sclavul tuturor activitatilor sale inconstiente pe care hipnotizatorul le dirijeaza dupa bunul sau plac… Aceasta este, cu aproximatie, starea individului care face parte dintr-o multime
  Gustave le Bon

 13. Islanda s-a trezit si a invins, Grecia s-a trezit si va invinge….Ce urmeaza??? Marile puteri vorbesc despre marea foamete ce va sa vina, cei cativa care conduc aceasta planeta nu-si mai pot stapani lacomia si FOAMEA DE PUTERE….Incotro credeti ca ne indreptam????

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s