Acasă > criza financiara > Sinceritate a guvernului Merkel: Nimeni nu profită mai mult de pe urma Europei decât Germania

Sinceritate a guvernului Merkel: Nimeni nu profită mai mult de pe urma Europei decât Germania

Germania are cel mai mult de câştigat de pe urma unei Europe unite, a declarat ministrul de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, în contextul unui vot în legislativul german pentru aprobarea unei noi ajustări la pachetul de ajutor financiar pentru Grecia.

Ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble

Ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble / FOTO: welt.de

„Nimeni nu profită mai mult de pe urma Europei decât Germania”, a spus Schaeuble, vineri, în Bundestag, potrivit EUobserver.

Şeful Finanţelor Germaniei a admis că a durat o perioadă pentru a se ajunge la concluzia că „decenii de greşeli” în Grecia nu pot fi reparate în doar doi ani.

Parlamentul german a aprobat vineri mai multe modificări la pachetul de împrumuturi pentru Grecia, decise în această săptămână de miniştrii de Finanţe din zona euro. Votul a trecut cu sprijinul unor parlamentari ai opoziţiei, întrucât coaliţia de guvernare a cancelarului Angela Merkel nu deţine majoritatea necesară în legislativ.

Votul parlamentarilor germani dechide calea eliberării de tranşe în valoare de 44 miliarde de euro către Grecia. Modificările la programul de ajutor extern includ reducerea dobânzilor la împrumuturile pentru Grecia şi un plan de răscumpărare de obligaţiuni elene la un preţ sub valoarea nominală, reducând astfel îndatorarea ţării.Sursa: realitatea.net

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Urmărește

Fiecare nou articol să fie livrat pe email.

Alături de 517 alți urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: