Rusia NU-ŞI dă copiii cuplurilor gay. Adopţia, INTERZISĂ de lege

Homosexualii şi lesbienele nu au voie să adopte copii din Rusia. Parlamentul de la Moscova a adoptat o lege ce interzice cuplurilor formate din persoane de acelaşi sex să înfieze copii din această ţară.

Olga Batalina, Comitetul Dumei pentru problemele familiei, femeilor şi copiilor: „Nu suntem pregătiţi să ne dăm copiii în ţări ce nu le pot asigura securitatea, care nu pot garanta pentru siguranţa lor şi care nu comunică suficient cu partea rusă în aşa fel încât să putem controla condiţiile lor de viaţă, cum a fost în cazul Statelor Unite ale Americii. Totodată suntem absolut împotriva adoptării unor copii ruşi de către cupluri formate din persoane de acelaşi sex.”

Legislaţia rusă impune o serie de condiţii părinţilor adoptivi din străinătate, precum un nivel destul de mare al veniturilor şi un cazier curat. Până de curând, între cerinţe nu era menţionată orientarea sexuală. Preşedintele rus încă nu a comentat proiectul de lege dar poziţia sa este binecunoscută.

„În ceea ce priveşte legea de restricţionare a adopţiilor de copii din Rusia de către cupluri de acelaşi sex, încă nu am văzut un asemenea text. Dacă aceasta va trece de Parlamentul ţării, o voi semna”, spune Vladimir Putin.

Vladimir Putin declarase recent că o lege franceză prin care s-a permis căsătoria între persoane de acelaşi sex venea în contradicţie cu valorile tradiţionale ruseşti. El a anunţat că Rusia va lua măsuri pentru a se asigura că niciun cuplu homosexual din străinătate nu va adopta orfani din Rusia.

Reclame

Un gând despre „Rusia NU-ŞI dă copiii cuplurilor gay. Adopţia, INTERZISĂ de lege

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s