Viitorul medicinei: înghiţi o pastilă cu microcip şi doctorul poate face imediat analizele

Pe măsură ce societatea se confruntă cu implicaţiile legate de intimitate ale dispozitivelor precum Google Glass, cercetătorii pregătesc deja o nouă generaţie de computere mult mai intruzive, constând în calculatoare şi senzori minusculi care se înghit, transmiţând informaţii din interiorul corpului, scrie New York Times.

„Ia aceste două pastile cu cipuri şi ele îmi vor trimite rezultatele analizelor pe email mâine dimineaţă”, am putea auzi în curând de la doctorul de familie.

Arată ca nişte pastile obişnuite, alungite şi un pic mai mici decât o vitamină. Deşi aceste mici dispozitive nu sunt încă populare, unii oameni care sunt în pas cu tehnologia, deja le folosesc pentru a monitoriza o gama largă de date privind starea de sănătate şi trimit aceste informaţii doctorului.

Diverse versiuni de pastile cu cip au fost folosite pentru oameni cu profesii extreme, cum ar fi astonauţii.

Pastilele conţin senzori minusculi şi transmiţători, se înghit cu apă şi odată ajunse în stomac, rămân intacte şi călătoresc mai departe prin tractul intestinal.

„Vei lua – voluntar, aş putea adăuga- o pastilă, pe care o vezi ca o simplă pilulă, însă în realitate este un robot microscopic care îţi va monitoriza organismul şi va transmite wireless date”, a spus Eric E. Schmidt, preşedintele Google.

O pilulă dezvoltată de Proteus Digital Health, o mică companie americană din Redwood City, California, funcţionează chiar fără baterie. Aşa cum un cartof poate alimenta un bec, acidul gastric generează electricitate senzorului care are la capete magneziu şi cupru. Pastila Proteus trimite informaţiile către o aplicaţie de smartphone printr-un plasture ataşat pe piele. Micul computer poate verifica dacă medicamentele prescrise într-un tratament au fost luate la timp şi cum răspunde corpul pacientului la medicaţie.

Compania Proteus Digital Health a atras fonduri de investiţii în valoare de 62,5 milioane de dolari (47,9 mil. euro). Conducerea companiei este de părere că pastila va putea fi folosită de către pacienţii cu probleme psihice şi neurologice. Persoanele cu probleme de inimă vor putea monitoriza tensiunea şi temperatura corpului, cei cu probleme pe fond nervos, inclusiv cei schizofrenici sau suferinzi de Alzheimer, vor putea avea monitorizate semnele vitale în timp real.

Administraţia Alimentaţiei şi Medicamentelor din SUA a aprobat pastila Proteus anul trecut.

Sursa : zf.ro

Anunțuri

Un gând despre „Viitorul medicinei: înghiţi o pastilă cu microcip şi doctorul poate face imediat analizele

  1. Ciao…….din punctul meu de vedere nu mai este cazul sa zic ca trebuie sa alergam dupa cipul asta. cu sau fara voia noastra cipul asta e in noi cu mult timp .doar nu sa stat asa cu mainile in san Atat ca acum se finalizeaza treaba .Eu ma intreb cand voi da ortu -popi ce se intampla cu (Ciripelul) meu ce fac ei cu el ,daca il pun la alta persoana nu se incurca senzori ? Sau este actiunea *rabla*stiti ca mortului se face :)spalatura si pe urma la 2m sub pamant . :)la mine f periculos sa puna ciripelul la alta persoana . O zi buna sa avem ♡♡♡

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s