Lider maghiar îşi asumă un conflict cu România

Lider maghiar îşi asumă un conflict cu România

Vona Gabor, preşedintele partidului Mişcarea pentru Ungaria – Jobbik, a declarat, sâmbătă, la Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal, de la Borzont, judeţul Harghita, că Ungaria are obligaţia de a susţine în faţa UE autonomia revendicată de maghiarii din Transilvania, potrivit Mediafax.

Acesta a mai apreciat că disputele pe această temă trebuie soluţionate cât mai curând.

“Eu cred că Ungaria, dincolo de gesturile simbolice şi de iniţiativele civice, are obligaţia să încerce să dea glas acestei cerinţe în faţa forurilor internationale. Eu cred că această dispută (privind autonomia Secuimii) nu este disputa României şi Ungariei, ci una europeană. Ungaria trebuie să facă orice îi stă în putinţă ca disputa pe seama autonomiei să se finalizeze cât mai repede”, a susţinut Vona Gabor.

Întrebat dacă va susţine cauza autonomiei Secuimii cu riscul de a deteriora relaţiile dintre România şi Ungaria, preşedintele Jobbik a spus că partidul său îşi va asuma acest risc, pe care ar trebuie să şi-l asume, în opinia sa, întreaga Ungarie.

Întrebat cum comentează solicitarea adresată de europarlamentarul Tokes Laszlo premierului ungar Orban Viktor ca Ungaria să asigure protectorat pentru Transilvania, Vona Gabor a afirmat că Jobbik a avut câteva iniţiative în acest sens şi că “nu poate decât să fie de acord cu fiecare pas care lărgeşte şi întăreşte drepturile minorităţii maghiare din România”.

Întrebat ce părere are despre faptul că presa europeană a făcut referiri în repetate rânduri la caracterul extremist de dreapta al partidului Jobbik, Vona Gabor a explicat că, dacă cineva este patriot şi apără interesele naţiunii sale, nu trebuie să fie criticat că a depăşit limitele moderaţiei.

Liderul fostei grupări Garda Maghiară, interzisă de instanţa de la Budapesta la începutul lunii iulie 2009, a adăugat că, potrivit ultimelor sondajelor de opinie, Jobbik are susţinători în rândul populaţiei de sub 35 de ani şi a explicat “că fenomenul care este numit de presă extremism nu este altceva decât vocea nouă care va conduce Ungaria viitorului”.

Preşedintele Partidului Mişcarea pentru Ungaria – Jobbik a susţinut, sâmbătă, la Tabăra EMI de la Borzont, o prelegere de două ore pe tema “Europa sau Uniunea?”.

Sursa: cotidianul.ro

Anunțuri

2 gânduri despre „Lider maghiar îşi asumă un conflict cu România

  1. Cine ne-a bagat in UE si ne-a facut sclavi indatorati pe viata la FMI, a facut jocul celor care au organizat lovitura de stat din 1989.Romania a fost asasinata economic si adusa in sstarea dezastruoasa in care se gaseste astazi.S-a spus ca sub conducerea lui Ceausescu,traiam rau,ca el era un dictator si isi infometa poporul:poate ca da ,dar Romania nu avea datorii externe,avea agricultura,avea industrie,oamenii aveau un loc de munca si nu erau stresati de faptul ca maine patronul il va da afara.Din 1989 si pana acum situatia economica a Romaniei s-a degradat treptat,aducand aceasta tara la un pas de faliment si cu datorii de peste 140 MILIARDE EURO,cu o populatie imbatranita,cu somajul care a crescut de la an la an,cu niste salarii de mizrie,cu toate ca suntem un stat European si ar trebui sa avem aceleasi drepturi si aceleasi venituri ca si populatiile din celelalte state member UE,dar noua ni se scumpeste in fiecare luna nivelul de trai,in schimb,salariile raman aceleasi,insuficiente de a trai decent. Pana la urma,ce beneficii are Romania,ca adevenit membra UE(parca pana acum era in Asia ) ?

  2. Moarte celor care doresc sa rupa Romania ……pana cand cred ei ca vom mai suporta ???? ROMANI TREZITI-VA ODATA !PANA CAND MAI INDURATI SABFITI BATJOCORITI ! PROST PLATITI ! UMILITI SI JECMANITI DE DREPTURILE VOASTRE ????
    Maine este sarbatoarea Sfintei Marii , zi declarata libera pt toti angajatii din Romania …..oare cati patroni respecata acest drept al nostru ???? Nu merita sa le zburam capul de pe umeri acestor viermi care -si imbogatesc averea pe spinarea si spatele nostru???? Guvernul stie si nu vede /nu aude ..ungurii vor sa ne ia tara pt care bunicii nostrii au murit in razboi …..atunci ce ramane de facut ?!
    RAZBOI IMPOTRIVA ORDINARILOR !!!
    P.S. V-ar placea ca si copii vostri sa aiba aceasta soarta ? Face-ti ceva pt asta , nu mai dormiti !!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s