Război iminent? Secretarul de Stat american: Incontestabil s-au folosit arme chimice în Siria

Chiar se clatină regimul Assad ?

 

Secretarul american de Stat, John Kerry, a declarat luni că Statele Unite dispun de dovezi care atestă că armata siriană a folosit armele chimice, transmit agenţiile internaţionale de presă.

„Armele chimice au fost folosite în Siria”, a afirmat şeful diplomaţiei americane la o conferinţă de presă convocată special pentru declaraţii pe acest subiect. „Este incontestabil”, a insistat el.

„Mai mult decât atât, ştim că regimul sirian este cel care deţine aceste arme” şi armata siriană are în dotare rachete pentru lansarea lor, a adăugat Kerry.

„Ceea ce am văzut în Siria săptămâna trecută trebuie să şocheze conştiinţa lumii întregi. Daţi-mi voie să fiu clar: Uciderea nediscriminatorie a civililor, uciderea femeilor şi copiilor şi a celor nevinovaţi folosind armele chimice este o indecenţă morală”, a spus şeful diplomaţiei americane. Oficialul american a spus şi ce crede Obama în acest context.

„Preşedintele (american Barack) Obama crede că cei care au recurs la armele cele mai atroce împotriva persoanelor celor mai vulnerabile de pe planetă trebuie să dea socoteală”, a adăugat Kerry, într-o declaraţie solemnă.

 „Nimic nu este mai grav astăzi şi nimic nu este mai urmărit” ca utilizarea armelor chimice, a mai spus acesta.

Kerry a acuzat totodată regimul sirian că a bombardat şi a „distrus sistematic dovezile de pe teren” şi a oferit „un acces prea tardiv pentru a fi credibil” echipei de experţi trimisă de ONU pentru a efectua o investigaţie în zona presupusului atac de pe data de 21 august, în urma căruia sute de civili ar fi fost ucişi.

Presupusul atac chimic din 21 august în capitala siriană, care a cauzat moartea a câteva sute de persoane, a agravat lipsa de coeziune ruso-occidentală cu privire la conflictul sirian. Occidentalii au denunţat regimul sirian, în timp ce Rusia îi consideră pe rebeli responsabili de folosirea armelor chimice, cu scopul de a discredita guvernul. Occidentalii „nu pot furniza dovezi dar susţin că a fost depăşită «linia roşie» şi că nu se mai poate aştepta”, a acuzat şeful diplomaţiei ruse.

Sursa: cotidianul.ro

 

Anunțuri

3 gânduri despre „Război iminent? Secretarul de Stat american: Incontestabil s-au folosit arme chimice în Siria

  1. Anul sarpelui de apa 2013, anul sarpelui de metal 2001. Ce coincidenta draguta, ciclic la 11 ani,americanii au idei : dupa sacrificarea turnurilor gemene pentru marea gogoasa a luptei antiteroriste(antimusulmane) americanii au inscenat atacul cu arme chimice, astfel musulmanii devin dusmanii intregii lumi care trebuie adusi la noua ordine mondiala,pentru ca pe ei nu-i zdruncina criza economica, sint atit de bogati sau atit de saraci incit o modificare economica nu reuseste sa-i brambureasca, in lumea raba trebuie stirnite alte probleme. Un comentariu din CATAVENCII aproximativ redat: Musulmanii or avea ei de gind sa saboteze trenurile de mare viteza din Europa,insa la noi in Romania au avut grija altii sa nu mai avem prea multe trenuri si care mai sint inca, au viteza atit de mica incit te apuca plinsul…LIPSA DE COEZIUNE RUSO -OCCIDENTALA ESTE SUPERBA SI POATE FACE PIRUETE. SA VEDEM DACA NIMERESTE CU FATA-N SUS SAU CU FATA-N JOS PENTRU CA FOAMEA GONESTE IAR CONDUCATORII AMERICANI SA FACA ORDINE IN LUME, LA EI ACASA NU MAI AU LOC…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s