SUA pregătesc atacuri masive în Siria, care să dureze trei zile

Pentagonul pregăteşte atacuri împotriva Siriei mai lungi şi mai intense decât s-a prevăzut, timp de trei zile, a relatat duminică cotidianul Los Angeles Times, citat de AFP, preluată de Agerpres.

Strategii americani optează pentru un baraj masiv de tiruri cu rachete, urmat rapid de alte atacuri asupra unor ţinte ratate sau care nu au fost distruse în urma intervenţiei iniţiale, potrivit responsabililor de la Pentagon citaţi de publicație. Doi ofiţeri americani au declarat publicaţiei că de la Casa Albă s-a cerut o listă cu obiective lărgită pentru a include „mult mai multe” decât lista iniţială, care indica circa 50 de obiective.  Specialiştii ar dori să obţină o capacitate de atac suplimentară pentru a ataca forţele dispersate ale preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Planificatorii Pentagonului au în vedere de acum participarea bombardierelor forţelor aeriene, precum şi a celor cinci distrugătoare americane care patrulează în prezent în Mediterana orientală, pentru a lansa rachete de croazieră şi rachete sol-aer, rămânând în afara ariei de acţiune a apărării aeriene siriene, potrivit raportului. Portavionul Nimitz cu escorta sa – un crucişător şi trei distrugătoare poziţionate în Marea Roşie – poate să lanseze de asemenea rachete de croazieră asupra Siriei.

„Vor exista mai multe salve şi o evaluare după fiecare raid, dar totul limitat la 72 de ore şi o indicaţie clară când vom fi terminat”, a declarat ziarului un ofiţer la curent cu planurile militare americane.

Sursa :cotidianul.ro

Reclame

Un gând despre „SUA pregătesc atacuri masive în Siria, care să dureze trei zile

  1. In timp ce Rusia,China,Brazilia,Indonezia,India,dorm, si, in timp ce Anglia,Italia,Spania,Germania au anuntat ca nu vor participa la conflict-americani fac ce vor cu Lumea:dupa ce au instruit toate gruparile teroriste,s-au hotarat sa le sustina si in teatrele de opratiuni.Acest lucru este posibil nu pentru ca poporul american este exterminator de popoare ci,pentru ca neoconservatorii americani,sustinuti puternic de bancheri,doresc acest lucru si pentru ca,intr-o buna masura ei conduc America.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s