China “isi cumpara” o tara langa Romania

AdTech AdChina  isi cumpara  o tara langa Romania. Beijingul investeste 2,6 mld. dolari in 3 milioane hectare de teren agricol in Ucraina
China intentioneaza sa cheltuiesca cateva miliarde de yuani pentru a cumpara teren agricol in Ucraina, in cadrul unui proiect care are toate sansele sa devina cel mai mare proiect agricol peste hotare al tarii.
In prima faza a proiectului, Ucraina ar urma sa asigure Chinei cel putin 100.000 de hectare de teren – o bucata de pamant cu dimensiunile Hong Kongului, teren de buna calitate in estul regiunii Dnipropetrovsk, in special pentru cultivarea cerealelor si pentru infiintarea de ferme de porci.
Produsele vor fi vandute catre doua conglomerate detinute de statul chinez, la preturi preferentiale. Proiectul se va extinde treptat pentru a ajunge in cele din urma la trei milioane de hectare achizitionate de China in Ucraina.
Ding Li, cercetator la Institutul de Consultanta Agricola din Beijing, a declarat ca afacerea este cea mai importanta afacere in domeniul agriculturii, pe care China o face in afara tarii.
In aprilie 2009, China adetinea mai putin de doua hectare de pamant in alte tari. “Trei milioane de hectare dintr-o data este, cu siguranta, un proiect foarte mare”, a spus acesta.
Intelegerea dintre cele doua tari a fost parafata, in iunie, de Xinjiang Production si Construction Corps, cele doua conglomerate chineze, si KSG Agro, cea mai mare companie agricola din Ucraina.
Pana in prezent, cele doua parti nu au facut publica valoarea investitiei, dar cotidianul ucrainean Kiev Post a titrat, luna trecuta, ca suma pe care China o va investi se ridica la 2,6 miliarde de dolari. Ziarul a numit intelegerea drept “o investitie straina fara precedent” in serctorul agricol din Ucraina.
Si pentru China intelegerea reprezinta cea mai mare achizitie de teren agricol in strainatate. Proiectul este, de asemenea, de o importanta majora in cadrul programului chinez de securitate alimentara, strategia autoritatilor fiind sa dezvolte cat mai multe astfel de intelegeri in afara granitelor.
China a mai facut si alte achizitii de teren importante in alte zone ale Globului, in special in America de Sud. Beidahuang, cea mai mare companie agro-alimentara din China, a cumparat 234.000 de hectare de teren in Argentina, pentru a cultiva soia si porumb, in timp ce o alta companie, Chongqing Grain, a platit 375 de milioane de dolari pentru o plantatie de soia, in Brazilia, si 1,2 miliarde de dolari pentru a cumpara teren in Argentina, pamant pe care cultiva soia, porumb si bumbac.
Din cauza cererii de alimente in continua crestere in ultimii 10 ani, China si-a majorat substantial importurile de cereale. Numai anul trecut, Beijingul a importat 14 milioane de tone de cereale, in crestere cu 150% fata de 2011. Sursa : incont.ro
Anunțuri

Un gând despre „China “isi cumpara” o tara langa Romania

  1. Numai la noi sa nu cumpere samtem satui pana peste cap de chinazarii dar va fi in defavoarea noastra daca cumpara teren la noi .Romani pot sa cultive trenul si daca este vandut nu mai avem drept asupra lui si pot sa-l revanda unor persoane care va face mult rau tari .Singura solutie este sa pastram terenul sinsa-l lucram noi nu straini

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s