Au început explorările de gaze de şist şi nu ştie nimeni? Serie de 9 cutremure în zona Galaţi, la adâncime de 5 kilometri

Exploatările petroliere, instabilitatea solului şi inundaţiile din ultimele săptămâni din zona Galaţi sunt factorii luaţi în calcul de specialişti pentru cele nouă cutremure  produse în ultima perioadă în zonă.
Toate cele nouă cutremure s-au produs în aceeaşi zonă epicentrală.
Exploatările de gaze de şist presupun fracturarea hidraulică, de pe urmă cărora apar astfel de cutremure de mică intensitate, la adâncime de 5-10 kilometri.
Situaţia seismelor produse în ultima perioadă în judeţul Galaţi este monitorizată de către autorităţi şi nu există motive de panică, a declarat premierul Victor Ponta, la comandamentul pentru situaţii de urgenţă reunit, luni, la Guvern ca urmare a avertizărilor meteo.

„Nu trebuie nimeni să intre în panică, suntem în monitorizarea fenomenelor şi tot ceea ce ţine de instituţiile statului şi de partea tehnică facem”, a spus Ponta.

El a cerut administraţiei locale din Galaţi să transmită populaţiei un mesaj de calm, susţinând că „tentaţia spre extraordinar apare şi în rândul nostru, şi în rândul presei”.

Un cutremur cu magnitudinea de 3,6 grade pe scara Richter s-a înregistrat luni, la ora 08.01, în zona Galaţi, unde în septembrie au fost înregistrate alte opt seisme, informează Institutul Naţional pentru Fizica Pământului.

Cutremurul a avut intensitatea II în zona epicentrală şi s-a produs la o adâncime de cinci kilometri, a precizat Institutul Naţional pentru Fizica Pământului.

Oraşele apropiate de epicentrul seismului sunt Galaţi (20 de kilometri), Brăila (28 de kilometri), Măcin (38 de kilometri),Tecuci (51 de kilometri) şi Focşani (53 de kilometri).

Un alt cutremur, cu magnitudinea de 3,9 grade pe scara Richter, s-a produs duminică, la ora 21.10, la o adâncime de 10 kilometri. Epicentrul seismului a fost la 17 kilometri de municipiul Galaţi, la 27 de kilometri de Brăila, la 36 de kilometri de Măcin, la 53 de kilometri de Tecuci şi la 57 de kilometri de Focşani.

În luna septembrie au avut loc alte şapte cutremure în zona Galaţi, unul dintre acestea, de 3,2 grade pe scara Richter, fiind înregistrat în 27 septembrie.

În 25 septembrie s-au produs patru cutremure în zona Galaţi, la ora 3.36 – de 3,3 grade pe scara Richter, la ora 5.50 – de 3,4 grade, la 17.05 – de 2,8 grade şi la 18.43 – de 3,2 grade.

Alte două cutremure s-au produs în zona Galaţi în 23 septembrie, având magnitudinea de 2,8 şi, respectiv, 3 grade pe scara Richter.

Sursa : zf.ro

Reclame

3 gânduri despre „Au început explorările de gaze de şist şi nu ştie nimeni? Serie de 9 cutremure în zona Galaţi, la adâncime de 5 kilometri

  1. …- Cutremurul din Vrancea este doar o coincidenta in aceasta perioada cu cele din Galati?
    – Deocamdata, concluzia este ca e o coincidenta, o putem considera doar o coincidenta”, e concluzia profesorului Radulian….CITAT
    POVESTI! VAZUSI CA APARU SI CUTREMURUL DE VRANCEA! DACA OAMENII NU POT LUPTA PENTRU PAMINTUL ASTA SARCU’NU ARE DECIT SA LUPTE SINGUR IAR PO..PUL..ATIA..ROMANIEI SA SE DESCURCE CUM STIOE EA MAI BINE,SA STEA CU OCHII LA TV.
    Si daca e adevarat ca GOOGLE EARTH arata niste cerculete concentrice in zona Izvoarele cind ne uitam pe acolo (conform antena 3specialisti in stiri) eu cred ca nu prea mai e minuta de om. Oricum eu ma rog stiu eu pentru ce….Iarasi vazusi..vazusi..Mie imi pasa prea mult.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s