Cutremur de 5,5 grade pe scara Richter în zona Vrancea. A fost cel mai intens seism din ultimii patru ani

Cel mai mare cutremur din acest an, în România cu magnitudinea de 5,5 – 5,7 a avut loc în această dimineață la 4.37.

Conform Institutului Naţional de Fizică a Pământului, cutremurul a avut loc în Vrancea, la o adâncime de 134 de kilometri, şi s-a simţit în foarte multe oraşe din România, inclusiv la Bucureşti.

Cele mai apropiate localităţi de epicentru au fost: Covasna (40 km), Focşani (46 km), Râmnicu Sărat (47 km), Târgu Secuiesc (52 km), Mărăşeşti (55 km).

Potrivit directorului ştiinţific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, Mircea Radulian, sunt posibile replici de până în 4 grade.

Cutremurul din aceasta dimineaţă a fost cel mai puternic produs în regiunea Vrancea după cel de magnitudine 5,7 produs la 25 aprilie 2009.

De la începutul anului, în zona Vrancea s-au mai produs şase cutremure cu magnitudinea de cel puţin 4 grade, la 11 august (4,5 grade), 28 iulie (4 grade), 12 iulie (4,1 grade), 20 iunie (4,2 grade), 21 aprilie (4,2 grade) şi 6 martie (4,2 grade).

Ieri, în zona Galaţi s-au produs trei cutremure de 2,9, 3,3 şi 3,5 grade pe scara Richter, ridicând la 30 numărul seismelor înregistrate din 23 septembrie.

Sursa : evz.ro

Anunțuri

Un gând despre „Cutremur de 5,5 grade pe scara Richter în zona Vrancea. A fost cel mai intens seism din ultimii patru ani

  1. uite ca este posibil sa mai vina unul adevarat ca asta fu „‘ al mic de Vrancea”” In plus nu stiu cu ce obraz vor mai continua nesimtitiii forarile pe linga Galati pentru ca firma petroliera (nu se da publicitatii o fi sora cu Chevron) care face ea exploatare in zona nu poate fi controlata in legatura cu adincimea la care foreaza(asa a declarat printre propozitii un specialist de la Galati) deci ei nu pot trage la raspundere firma privata daca ajunge la un strat de roca cristalina si-l strapunge producind cutremure, dincolo de 1000 m adincime poate sa ajunga si la 5000-10000metri (daca au cu ce)statul roman sta si nu are cum sa verifice…Ce sa facem noi daca niste timpiti au semnat contracte BETON . Nici nu ai cum sa demonstrezi ca forarile produc cutremurele. Dar cu cerculetele pe de GOOGLE EARTH din zona respectiva a Izvoarelor suna si mai bine…Eu cred ca dedesubt ar fi bine sa existe niste tuneluri subterane mai vechi de 10000 de ani sa se declanseze un mecanism ca la o nava spatiala ,as vrea sa vad Romania zburind din Europa, ca o nava uriasa in alt timp pe alta planeta. Imi pasa dar cel mai mult ma enerveaza ceea ce se intimpla in Romania…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s