Tineri basarabeni opriţi să vină la Bucureşti!

 

Tineri basarabeni opriţi să vină la Bucureşti!

Un grup de 7 tineri din Republica Moldova a dorit, ca în mod simbolic, să vină în Bucureşti, în Piaţa Victoriei, duminică 20 octombrie, la un miting de susţinere a Unirii Republicii Moldova cu România, cel mai mare anunţat în ultimii 20 de ani.

Ei nu voiau decât să îşi vadă capitala pe care n-o văzuseră niciodată şi să vină către politicienii români cu un mesaj clar: Basarabenii Cer Unirea!

Situaţia este cu atât mai dramatică cu cât vorbim de o parte din tinerii care în 2009 au ieşit pe străzile din Chişinău, i-au dat jos pe comuniştii moldoveni şi au impus arborarea steagului României pe principalele edificii din capitala celui de al doilea stat românesc. Vorbim de tineri fără nici o pată, care luptă în stradă pentru românism, vorbim de tineri care apără interesul statului român în Republica Moldova, care de 1 Decembrie ies în stradă să se bucure şi fac manifestaţii de protest împotriva ocupaţiei ruse şi împotriva oricărui simbol al dominaţiei ruse din Basarabia.

Tot în mod simbolic, statul român a decis că locul lor nu este aici. Ceea ce ar trebui să fie o sărbătoare se transformă pentru unii într-un motiv de tristeţe. Consulatul României, fără niciun motiv clar, le-a refuzat viza.

Sursa :cotidianul.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s