În atenţia Casei Regale a Marii Britanii: Românii i-au dăruit prinţului George o pajişte din Transilvania, şi nu contele Kalnoky

 

Românii i-au dăruit prinţului George o pajişte din Transilvania, şi nu contele Kalnoky

 

Cadoul acceptat de cuplul princiar britanic, William şi Catherine, un câmp cu flori rare – pentru micuţul George, probabil viitor rege al Marii Britanii, Dumnezeu să-i dea sănătate! -, este de fapt un cadou din partea poporului român.

Contele Kalnoky, un apropiat al prinţului Charles, a ales să cadorisească familia regală cu o pajişte din Valea Zălanului din judeţul Covasna. În mărinimia lui, contele a omis să spună ceva foarte important.

Dânsul o moşteneşte pe doamna Ludmila Bess, văduva contelui Felix Kalnoky, decedat înainte de reforma agrară a Regelui Ferdinand. Ludmila Bess a acceptat exproprierea averii contelui Kalnoky, încasând bani grei pentru toate terenurile expropriate, în medie 300 de lei pe iugăr. Deocamdată suntem în posesia CF-urilor – pentru cei interesaţi – 283 şi 230 din fostul judeţ Trei Scaune, numere de top 1993, 1723,2194, 2205, 576,1127 şi vor urma pentru Arcuş, Valea Crişului, Bicfalău, cu sute de hectare de teren şi imobile retrocedate contelui din Covasna, după ce doamna Ludmila şi-a încasat banii.

Reamintim cititorilor că invazia horthystă a făcut ca, după aceste exproprieri, proprietăţile să le revină pentru scurt timp celor expropriaţi (deşi fuseseră plătite şi răs-plătite), iar prin legile retrocedărilor de după revoluţie s-a „omis” să se specifice un singur lucru: „Reforma Agrară din 1921 rămâne în vigoare, legea aplicându-se doar pentru confiscările comuniste”.

Ca fapt divers, vă informăm că la această oră în Ungaria nu mai există grofi sau conţi, retrocedările s-au făcut în limita a 15.000 de dolari, bisericile au primit maximum 2.000 de mp iar clădirile s-au retrocedat doar dacă erau nelocuite. În schimb, s-au dat acţiuni la un fond gen „Proprietatea”.

Cu toate acestea, comisii locale, judeţene şi judecători abulici sau neştiutori de carte (ca să nu mai zic şi altceva!) au hotărât că domnul Tibor Kalnoky poate să-şi redobândească integral averile din Transilvania. Şi cum dar din dar se face rai, cum tot avem bani de la APIA şi – filantropic – restaurăm case din aceşti bani primiţi de la statul român, cum tot se plimbă un elicopter al unei instituţii (nu spui care!) prin România cu un domn prinţ, merge şi-o pajişte către Georgel.

 

Sursa: cotidianul.ro

Anunțuri

3 gânduri despre „În atenţia Casei Regale a Marii Britanii: Românii i-au dăruit prinţului George o pajişte din Transilvania, şi nu contele Kalnoky

 1. tu si stii mai bine decat casa regala, desteptule, mai ia o pauza cu romanismul tau, casa regala din UK nu da doi lei pe romania, printul charles cand vine in RO vine numai in TRANSILVANIA, oare de ce? pt ca romania SUCKS :))

 2. Gavrila Denisa :
  PRIN TOATE ACESTE PORCARII SE INCOTOPENESC TOT FELUL DE NATII SI OAMENI PE PAMINTUL ROMANESC ,NU STIU CIND VOR INVATA SI ROMANII CA TOTI STRAINII CARE NE CALCA PAMINTUL NU VIN CA SA NE DEA CEVA VIN CA SA NE IA PAMINTUL, ZILELE, SUFLETUL…Eu am un blestem pentru toti cei care vin cu gind necurat fata de romani si pamintul asta romanesc si pentru tot ceea ce patim noi romanii acum in tara asta bogata cu oameni lacomi si necugetati, sa patimeasca rau de tot toti strainii neavind gena romaneasca…Asa ca indiferent citi vor mai jupui de pe pamintul asta, toti vor trage ponoase si ei si copii lor neromani pe 7 generatii blestemate…

  Naica :
  Foarte justificat accentul din titlul articolului !Dar, vorba lui Toparceanu, ”o stie si Grivei”?(care e roman !)

  Naica :
  Foarte justificat accentul din titlul articolului !Dar, vorba lui Toparceanu, ”o stie si Grivei”?(care e roman !)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s