Picături din involuţia umană.

Nemernicii.
Bunget Marin
I-am pus din neam, ca să conducă neamul
Şi sus, acolo, şi-au schimbat destinul,
Puterea minţii le-a furat-o banul
Şi-a pus în ei doar răul şi veninul.
Atât de prinşi în pofta de-avuţie,
Călcând pe noi, părinţii, chiar şi fraţii,
Îşi construiesc luxoasa puşcărie
Şi condamnări îşi dau pe generaţii.
Nu-i judecaţi, căci timpul îi aşteaptă
Şi de-aţi putea, pedeapsa tot n-ar lua-o.
Oricum, n-ar fi o judecată dreaptă
Aşa cum numai timpul le va da-o.
Nemernicii sunt o specie a rasei umane. Apăruţi în urma unor lacune ale minţii, această specie, devine din ce în ce mai pregnant, un pericol pentru dispariţia rasei umane. Plecând din preistorie… de la şefii de triburi, al caror început de existenţă era unul paşnic, de apărare faţă de vicisitudinile înconjuratoare, (animale, alt mod de viaţă,etc..) treptat, mintea lor avea sa fie acaparată de cea mai periculoasă lacună… (de origine instinctuală) lacomia. Prima „sămânţă” care a ajutat la încolţirea ei, a fost în sensul figurat, pământul. Fără nici o formă de exploatare în acele vremuri, fără un temei al necesităţii vitale, ci doar sub impulsul lăcomiei, lupta pentru cucerirea teritoriilor era primul pas al degradării umane. Făcând un pas peste timp şi venind până în zilele noastre, privind cu luciditate şi atenţie în jurul nostru, majoritatea schimbărilor în comportamentul rasei umane ar trebui să ne îngrozească. Lăcomia, a generat alte lacune la fel de dăunătoare, precum minciuna, hoţia, fudulia, prostia… şi-a creeat mijloace, începând cu legi nedrepte sau metode de constrângere, a generat teamă, mijloace de exterminare în masă. Armamentul nuclear existent la ora actuală este suficient să distrugă viaţa pe 5-6 planete de mărimea pământului. Minţile bolnave devin din ce în ce mai periculoase. Nemernicii nu se mai pot controla. Cei care fură, nu mai au raţiunea „necesarului”, ei fură fără să mai gândească… dacă şi cât le trebuie, fără să se mai gândească la vieţile distruse de faptele lor. Există nemernici care îşi duc copiii la ghenele de gunoi, îi taie bucăţi sau îi îngroapă de vi. Vedem tot mai des indivizi, care întrând în posesia unei arme, rad în jurul lor vieţi, fără un motiv aparent. Minţi bolnave, creează scenarii înfiorătoare… să nu uităm de turnurile gemene sau alte atentate cu mii de morţi.
Privind în „curtea” noastră, nu ne putem plânge de lipsa nemernicilor.
Marii nemernici, se cred în mintea lor un fel de salvatori ai acestei naţii. Sau cocoţat pe cele mai înalte scaune, fără să-şi dea seama de goliciunea care îi înveleşte, de neputinţa afişată cu atâta inconştienţă. Ei nu obosesc niciodată să fure, să mintă, şi sunt în totalitate lipsiţi de ruşinea promisiunilor neînfăptuite. De un sfert de secol fac doar proiecte şi promisiuni. „Rezultatele” nu au încetat să apară. La baza societăţii s-a dezvoltat o altă categorie de nemernici, ajutată sau lăsată „neobservată”, aceasta categorie este la fel de periculoasă, la fel de nocivă… o nuanţă de mafie, în cele mai multe cazuri în cârdăşie cu marii nemernici.
Intre cele două categorii, transformaţi în susţinători, când ai unora când ai celorlalţi, sunt cei pe care democraţia (ce ironic sună) i-a definit a fi câini ei de pază. Lipsa conştiinţei (tot mai puţină, nu numai la ei) i-a transformat pe unii în javre pe alţii în caţeluşi ascultători… devenind şi ei o alta categorie de nemernici. Conştienţi de drumul greşit pe care merg, pun mai presus de toate, banul, căruia i se închină fără ruşine. Nu le mai pasă de locul în care vor trăi copiii lor, asta în cazul în care nu i-au pierdut deja în blestemul banilor sau în culoarea „imaculată” a drogurilor.
De cealaltă parte, oameni cu frică de Dumnezeu, cu simţul datoriei faţă de familie, faţă de muncă, faţă de necăjitul de alături… suferă cu prea multă pasivitate nemernicia lor.
Vina nu este a celor puţini care fac răul… ci a celor mulţi care le permit să-l facă.
S-a resemnat oare omenirea atât de mult încât nu le mai pasă de mâinele lor ?
Reclame

Un gând despre „Picături din involuţia umană.

  1. Probabil ,s-a resemnat ,pentru ca saptezeci la suta din societate este formata din nemernici,sa nu incepeti ca nu va-ti dat seama,si sa nu spuneti ca nu se poate generaliza,etc si dogme aiurite made in romania,practica contrazice,dovada este statul de hoti,care este tolerat de restul hotilor.Cine nu a facut fata a emigrat de mult.NU mai plangeti meritai locul cu bratara aleasa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s