FOTO VIDEO Chevron se întoarce: revoluţia eşuată de la Pungeşti

SCANDAL Compania Chevron a instalat, la Pungeşti, şantierul pentru începerea operaţiunii de explorare a gazelor de şist.

Prima explorare de gaze de şist din România este pe cale să înceapă în câteva zile în localitatea vasluiană Pungeşti. Angajaţii firmei Chevron au ajuns astăzi, 2 decembrie, în perimetrul de 1,92 hectare concesionat de la Primăria Pungeşti, pe care l-au delimitat cu un gard de sârmă. Camioanele companiei americane au ajuns la Pungeşti în toiul nopţii, însoţite de dube ale forţelor de ordine, umplute cu peste 250 de jandarmi mobilizaţi din mai multe unităţi din România.
Localnicii adunaţi în tabăra improvizată  la Pungeşti încă de pe 16 octombrie au încercat în zadar să se opună intrării utilajelor de forat: jandarmii i-au îndepărtat din drum. Doi bărbaţi au ieşit şifonaţi din acest conflict, unul dintre ei fiind Costică Spiridon, fostul primar al comunei până în anul 2004, unul dintre liderii protestatarilor. Dacă la protestele din 16 noiembrie a murit şi a înviat, de această dată el a ajuns cu o coastă ruptă la spital.„Jandarmii au venit peste noi, ne-au călcat în picioare. Au fost bătuţi chiar şi oameni nevinovaţi care se duceau probabil la serviciu“, susţine Costică Spiridon, fost primar la Pungeşti, unul dintre liderii mişcării de rezistenţă. Printre victime s-a numărat şi un jandarm de 24 de ani care a alunecat într-un şanţ, el fiind transportat la Spitalul judeţean de Urgenţă şi diagnosticat cu „contuzie lombară“.
Muncitorii de la Chevron au lucrat toată ziua la împrejmuirea terenului FOTO: Adevărul
Dosare penale
Şapte oameni au fost urcaţi în dubă şi transportaţi la Poliţia Vaslui, unde pentru şapte dintre ei au făcut dosare penale pentru blocarea unei căi de acces, participare la o adunare publică neautorizată sau distrugere. „În niciun moment jandarmii nu au folosit gaze lacrimogene sau bastoane“, a explicat Mircea Olaru, şeful Jandarmeriei Române. Sursa : ADEVARUL.RO

Un gând despre „FOTO VIDEO Chevron se întoarce: revoluţia eşuată de la Pungeşti

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s