Guvernul interzice vânzarea laptelui provenit din gospodăriile de la ţară

 

lapte-de-vaca

După ce a permis cumpărarea terenului agricol de către străini, de la 1 ianuarie, statul român mai dă o lovitură micului producător autohton.
Astfel, începând cu noul an, în România nu se mai poate comercializa decât laptele prelucrat la maxim două ore de la muls, ceea ce înseamnă că ţăranii români se vor afla în imposibilitatea de a mai vinde produsele lor în pieţe.

Ei vor fi nevoiţi să investească în echipamente foarte scumpe, pentru a reduce numărul de germeni, sub 100.000/ml şi de celule somatice, sub 400.000/ml.

Dacă aveam bani, luam și tanc, că de pe urma vacilor trăim. Avem ceapă și cartofi în grădină, creștem păsări. Dar bani scoteam doar de la piață. Acum, ce să fac cu laptele?”, se întreabă Dumitru Cocoș, țăran din Neamț, citat de stiriagricole.ro.

Asemeni lui Dumitru Cocoş sunt aproximati 800.000 de crescători de vaci din România. Pentru a fi sprijiniţi de Guvern, oamenii trebuie să se asocieze. Suma maximă este de 5.000 de euro pentru fiecare comună. Decizia Guvernului a venit însă prea târziu, pentru că pentru a îndeplini etapele necesare acordării ajutorului este nevoie de minim două luni. ar ultima derogare pentru vânzarea laptelui neconform expiră în două zile.

Sursa: Active News

Anunțuri

5 gânduri despre „Guvernul interzice vânzarea laptelui provenit din gospodăriile de la ţară

  1. Guvernul nu se mai satura sa „interzica”, dar, din fericire, toate au o limita. Sunt convins ca intrebarea nu mai este “daca” va popurul izbucni din nou, ci doar “cand?”

    1. Foarte curand va izbucni poporul !Personal mi-am luat un cutitoi baban(tip baioneta)pe care sa-l folosesc atat ptr aparare personala cat si pentru orice alta eventualitate si chiar impotriva mafiotilor de la conducere.Si ca sa nu am probleme la folosire l-am prelucrat cum scrie la carte pe un numar de 5 pietre.Are taisul lustruit oglinda si taie ca briciul.

  2. Uniunea Europeana ne impune noua anumite reguli care la ei nu exista.Guvernantii nostrii s-au facut pres la picioarele strainilor.PINA CIND NU VOM MAI AVEA TARA SAU VOM FI STRAINI IN PROPRIA TARA.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s