Cele mai mari trei „hituri” ale companiilor farmaceutice din ultimii ani

Cel mai vândut medicament din ultimii ani este Lipitor, care a avut în 2006 vânzări de aproape 14 miliarde de dolari, potrivit Medscape. Acest medicament generic este unul dintre cele mai folosite pentru reducerea colesterolului.

Pe durata valabilităţii patentului, Lipitor a avut vânzări totale de 131 miliarde de dolari, mai mult decât dublu faţă de al doilea cel mai bine vândut medicament al tuturor timpurilor, Plavix.

Produs de Bristol-Myers Squibb, Plavix este indicat pentru reducerea evenimentelor aterosclerotice (infarct miocardic, accident vascular cerebral etc.

Deşi pe locul 3 în topul istoriei vânzărilor, cu 6, 2 miliarde de dolari în anul de vârf 2012, Humira este la acest moment cel mai bine vândut medicament din lume.

Estimările arată că vânzarile acestui produs vor ajunge la 11,2 miliarde de dolari în 2016, creştere frânată de apariţia unor alternative orale mai ieftine, odată cu expirarea patentului.

Cel mai bine vândute medicamente din România sunt cele pentru afecţiuni cardiovasculare, din care s-au vândut 122,8 milioane de cutii, în valoare de 2 miliarde de lei, în perioada octombrie 2012-septembrie 2013, arată ultimul raport al Cegedim.

Tot potrivit Cegedim, cel mai bine vândut medicament ca volum a fost în perioada iunie 2012 – mai 2013 Algocalminul, în timp ce Pegasys a fost cel mai bine vândut medicament ca valoare.

Top 5 medicamente după volum (milioane de cutii vândute)

1. Algocalmin 10,4

2. Nurofen 9,1 3. Aspenter 6,3

 

Top 5 medicamente după valoare (milioane de lei)

1. Pegasys 193,3

2. Enbrel 152,5

3. Humira 147,72

Sursa:capital.ro

Anunțuri

Un gând despre „Cele mai mari trei „hituri” ale companiilor farmaceutice din ultimii ani

  1. Medicamentele se vând așa de bine și pentru că românii, în marea lor majoritate, preferă să mănânce mult și gras și multă carne și pe urmă să ia Lipitor, decât să țină o dietă rezonabilă și să nu îngită pastile ca să topească grăsimile. Preferă să înghită medicamente împotriva durerilor de cap în loc să se plimbe zilnic o oră în aer liber etc.etc. Bănuiesc că e valabil și pentru alții, nu numai pentru români. Omenirea a fost împinsă, încet, încet, spre un mod de viață care face raiul companiilor farmaceutice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s