Deconectați

 

Există multe moduri în care ne atingem viețile reciproc. Orice intersectare a drumurilor lasă urme în sufletele noastre, unele plăcute, altele dureroase, în funcție de „culoarea” experiențelor care ne aduc împreună. Dacă am putea privi unii în inimile celorlalți lucrurile ar fi infinit mai simple. Cum acest mod de comunicare de la suflet la suflet necesită multă răbdare, atenție, capacitate empatică și bunăvoință, acesta este unul practicat doar în foarte puține cazuri. Astfel, în secolul vitezei superluminice, cea mai la îndemână rămâne comunicarea „pe fugă”, super-superficială, doar de dragul socializării sau doar ca să nu fim percepuți de ceilalți drept sălbatici. Tehnologiile actuale de comunicare și internetul au făcut ca prăpastia dintre noi să se adâncească și mai mult iar unele glume internautice să întreacă orice imaginație.

 

Filmul pe care îl propun astăzi reflectă foarte bine partea „întunecată” a comunicării virtuale și amprentele sale adânci în sufletele oamenilor. Conține motivele pentru care mulți oameni și-au șters conturile de pe rețelele de socializare sau comunică cel mult cu oamenii pe care deja îi cunosc realitate. Conține de asemenea motivele pentru care foarte mulți oameni și-au pierdut încrederea în legăturile de prietenie reală care se nasc în mediul online.

 

Avem cu toții de învățat din experiențele prin care trec personajele principale, dar să nu luăm ca învățătură închiderea sufletească ci partea bună a experiențelor traumatice, aceea că ne reamintesc adevăratele valori ale vieții: faptul că doar o comunicare autentică ne poate aduce în inimi compasiunea și necondiționarea și ne poate apropia cu adevărat unii de ceilalți.

 

Este un film căruia Movie Room Reviews i-a acordat 5 stele din 5 și despre care a spus că ar fi ajuns să fie menționat în discuțiile de la Oscar dacă ar fi beneficiat de o campanie publicitară pe măsură. Tulburător dar terapeutic. Vizionare plăcută!
Vedeți filmul AICI (click).
(*Pentru a evita întreruperile în timpul vizionării: deschideți filmul, apoi dați click pe „pauză” pentru 2-3 minute până se încarcă suficient, apoi click pe „play” din nou. Dacă aveți o viteză mică la internet, filmul se va încărca mai repede pentru rezoluții mai mici ale imaginii care pot fi setate din colțul din dreapta jos al video-ului – în loc de 720 setați 480 sau 360)
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s