Dormiți liniștiți. NSA veghează

Agenţia Naţională de Securitate (NSA) din Statele Unite a publicat vineri primul său raport de transparenţă, dezvăluind numărul de „ţinte” vizate de programul său de supraveghere electronică şi telefonică, o iniţiativă menită să-i calmeze pe criticii săi, relatează AFP.

NSA a vizat 89.138 de ţínte în 2013, în cadrul pogramului de supraveghere electronică, operând în baza articolului 702 al Legii asupra spionajului, numită „FISA”.

 

Aceste programe includ, în special, PRISM, care permite analiştilor din cadrul NSA să obţină acces la comunicaţiile (mesaje electronice, fotografii, înregistrări video ş.a.) utilizatorilor de internet în Facebook, Skype, Gmail şi alte servicii de socializare.

 

Articolul 702 se referă persoanele străine care locuiesc în străinătate şi nu beneficiază de aceeaşi protecţie juridică ca cetăţenii americani, însă NSA a recunoscut că a colectat indirect sau din greşeală date vizând americani.

 

În iunie 2013, preşedintele american Barack Obama a semnat o directivă, pentru a face publice mai multe informaţii referitoare la programele de supraveghere americane.

 

După aproximativ un an de la dezvăluirile lui Edward Snowden, Congresul continuă dezbaterile cu privire la cea mai bună cale de a reforma NSA.

Sursa :money.ro

Un gând despre „Dormiți liniștiți. NSA veghează

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s