Cea mai ciudată taxă: În Venezuela s-a introdus taxa pe aer curat

 

Cel mai mare aeroport internaţional din Venezuela, Maiquetia din Caracas, a introdus o taxă de 127 de bolivari (20 de dolari) pentru dreptul de a inhala aer curat, relatează BBC News Online.

Această sumă ar urma să acopere costurile unui sistem nou-instalat care foloseşte ozon pentru purificarea sistemului de aer condiţionat al clădirii. Un comunicat al Ministerului Apelor şi Transportului Aerian susţine că acesta este primul aeroport din America de Sud şi din Caraibe care foloseşte această tehnologie, menită să elimine înmulţirea bacteriilor pentru a „proteja sănătatea călătorilor” şi să asigure dezodorizarea şi igienizarea clădirii.

Măsura a generat însă revoltă dar şi comentarii pline de umor pe reţelele de socializare.

Prezentatorul de radio Daniel Martinez a scris pe Twitter: „Îmi puteţi explica chestia cu ozonul în Maiquetia? Toaletele nu au apă, aerul condiţionat este stricat, sunt câini vagabonzi în interiorul aeroportului, dar este ozon?”.

„În curând vom fi taxaţi pentru «gaz bun»”, a scris o altă persoană pe Twitter, într-o referire la gazele lacrimogene folosite de poliţie deseori împotriva protestatarilor opoziţiei. Site-ul satiric El Chiguire Bipolar a titrat: „Aeroportul Maiquetia dezvăluie un robot care te răstoarnă cu picioarele în sus şi îţi ia banii”.

Unii venezueleni îşi exprimă temerile că această taxă ar putea sfârşi prin a deveni o nouă sursă de corupţie. Alţii o văd ca pe o dovadă a faptului că aeroportul a rămas fără BANI. Cele mai multe companii aeriene internaţionale şi-au redus numărul de zboruri către această ţară din cauza disputei financiare cu Guvernul venezuelean.

Sursa:zf.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s