Cinci americani celebri despre care nu știai că sunt evrei

Miliardarul american Michael Bloomberg a anunţat că va pleca cu avionul la Tel-Aviv, din solidaritate cu Israelul, în contextul conflictului din Fâșia Gaza, relatează presa internațională.

Totodată, Michael Bloomberg, fostul primar al New York-ului, a invitat Statele Unite ale Americii să permită companiilor aeriene americane să-şi reia cursele spre statul evreu.

 

Potrivit AFP, Agenţia Federală a Aviaţiei (FAA) a interzis avioanelor companiilor aeriene americane să zboare spre şi dinspre aeroportul internaţional Ben Gurion din Tel-Aviv în termen de 24 de ore.

 

Fostul primar al New York-ului a indicat, pe contul său Twitter, că se îmbarcă la bordul unui avion al companiei israeliene El Al „în semn de solidaritate cu israelienii şi pentru a arăta că zborurile spre şi dinspre Israel sunt sigure”. El a solicitat ridicarea interdicţiei, susținând că aceasta oferă o „victorie nemeritată” Hamas în conflictul cu Israelul.

 

Cel mai probabil, multe persoane nu știau că miliardarul Michael Bloomberg este evreu. Vă prezentăm cinci americani celebri care sunt evrei.

Michael Bloomberg, fostul primar al New Yorkului, s-a născut pe 14 februarie 1942, în Boston, într-o familie de evrei, descendenți ai unor evrei ruși și polonezi. Acesta are o avere estimată la 33 miliarde de dolari, conform clasamentului Forbes de anul trecut.

 

Ivanka Trump. Nu, nici Donald Trump și nici soția sa nu sunt evrei. Însă fiica lor cea mare, Ivanka, s-a convertit la iudaism în anul 2009, pentru a se putea căsători cu actualul său soț, Jared Kushner. Cei doi au făcut nunta la câteva luni după încheierea procesului de convertire, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Centrul Național de Golf Trump din New Jersey.

 

Mark Zuckerberg, fondatorul rețelei de socializare Facebook, este evreu. Acesta a fost desemnat de revista Time personalitatea anului, în 2010. El a fost născut în White Plains, New York, părinții săi fiind Karen, un psihiatru, și Edward, un dentist. A crescut în Dobbs Ferry, New York. Zuckerberg a fost crescut în datinile evreiești. Cu toate acestea, în prezent el se declară ateu. A urmat liceul Ardsley, apoi a fost transferat la Phillips Exeter Academy. La Harvard, s-a specializat în informatică și psihologie, și a făcut parte din organizația evreiască Alpha Epsilon Pi.

 

Janet Yellen, președintele Federal Reserve (Fed), banca centrală a SUA, s-a născut pe 13 august 1946, într-o familie de evrei din Brooklyn, New York. Părinții săi au fost Anna (născută Blumental) și Julius Yellen, un fizician.

 

Ben Bernanke, fostul președinte al Fed, a fost desemnat drept personalitatea anului 2009 de revista Time. „El nu numai că a redimensionat politica monetară a SUA; el a condus efortul pentru salvarea economiei mondiale”, a scris, la acel moment, revista Time. Născut pe 13 decembrie 1953, în Augusta, statul Georgia, Ben Bernanke a crescut în orașul Dillon din statul Carolina de Sud. Familia sa, una dintre puținele familii de evrei din localitate, mergea la sinagoga din localitate, numită Ohav Shalom. Bernanke a învățat ebraica în copilărie, de la bunica sa din partea mamei, Harold Friedman, o cititoare profesionistă a Torei și profesoară de ebraică. Bunicul său din partea tatălui, Jonas Bernanke, s-a născut în Austria și a emigrat în Statele Unite după Primul Război Mondial. El s-a mutat din New York la Dillon în anii 1940.

Sursa :money.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s