Își va înfometa Putin poporul?

Rusia mai dispune de rezerve la toate categoriile de alimente doar pentru două săptămâni, după ce Moscova a decis la 7 august interzicerea timp de un an a importului majorităţii produselor agroalimentare din SUA şi UE

 

Moscova a sperat să acopere acest gol cu importuri de la noi parteneri, a declarat vicepremierul rus Arkadi Dvorkovici, într-o intervenţie în direct la postul public de televiziune Rossia-24, citat de Unian.

‘La principalele tipuri de alimente, dacă e să vorbim de situaţia la zi, dispunem de rezerve pentru două săptămâni’, a afirmat Dvorkovici. El a explicat că dependenţa Rusiei de importuri la unele produse este de 4% (cum ar fi la cartofi) şi de până la 30% (cum ar fi la carne). Dependenţa Rusiei de producţia de lapte din străinătate este de aproximativ 20%, la carne de porc – de 20% şi la carne de pasăre – de circa 10%.

‘Prin urmare, restabilirea stocurilor de produse este o problemă de trei-patru zile’, a spus vicepremierul rus, indicând că Moscova îşi pune speranţa în ţări precum Turcia, Belarus şi mai multe state din America Latină, până când rafturile magazinelor vor putea fi umplute cu produse autohtone.

În perspectivă de un an, a adăugat el, Rusia se va axa mai mult pe producţia proprie, în special, în ceea ce priveşte producţia de carne de pasăre, legume şi fructe. Cu toate acestea, el a recunoscut că în privinţa cărnii Federaţia Rusă este nevoită să se orienteze totuşi spre furnizori externi. Sursa:money.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s