CUM BEM APA este mai important decât CÂTĂ APĂ BEM

Căldura verii influenţează organismul  corpul nostru începe să îşi facă echilibrările termice prin procesele de transpiraţie. Nevoia de consum de apă este mai mare în timpul verii, decât în alte perioade ale anului.

Câtă apă avem nevoie să consumăm vara, pentru a ne hidrata corespunzător şi a ne menţine în stare bună de sănătate? Sfaturile medicale variază de la 2 la 4 litri pe zi,dar, desigur  întregul proces este dependent de nevoia de consum a fiecărei persoane.

Poate mai mult decât consumul propriu zis al unei cantităţi de apă, mai importantă este MODALITATEA în care ingerăm apa. Mai clar  CUM BEM APA  este mai important decât CÂTĂ APĂ BEM. O să mă întrebaţi  cum adică ”cum” bem apa? Am să vă exemplific.

Văd adesea persoane care umblă cu sticla după ele, şi pun sticla la gură şi gâl-gâl  o golesc din câteva sorbituri. ”Setilă” din basmul Harap Alb nu mai este de mult personaj de poveste. Apa intră în corp ca o cascadă, ca un izvor  şi începe să curgă prin sistemele corpului, inundând la propriu rinichii  care sunt forţaţi extraordinar.Cu cât cantitatea de apă ingerată o dată este mai mare şi cu cât este băută mai rapid  cu atât rinichii sunt mai forţaţi şi vor obosi încercând să elimine excesul de apă introdus în sistem.

Indiferent cât de sete îi este unei persoane  această modalitate de ”inundare” a corpului cu apă nu îi este de niciun folos  şi nici măcar nu ajută la rehidratarea generală a corpului. Apa este rapid eliminată prin câteva urinări frecvente, una după alta  şi în nici un caz nu ajută la răcorirea dorită.

Atunci când avem un ogor sau un câmp în plină secetă  şi turnăm rapid o cantitate uriaşă de apă  se va forma o baltă stagnantă rapid. În schimb, dacă va cădea o ploaie măruntă şi încetul cu încetul, pământul uscat începe să se înmoaie, abia atunci apa va putea pătrunde uniform în tot solul.

La fel şi în corpul nostru  dacă vom consuma apa treptat, gură cu gură, cu înghiţituri mici  ţinând chiar puţin în gură fiecare înghiţitură de apă şi dându-i timp corpului nostru să se informeze asupra substanţei pe care o introducem (putem ”mesteca” un pic apa, la fiecare înghiţitură)  atunci rinichii se vor pregăti din timp cu privire la ceea ce urmează să sosească. :i nu vor fi luaţi prin ”surprindere”, ci vor consum minim de energie, pentru prelucrare.

Majoritatea oamenilor îşi suprasolicită în timpul verii rinichii, ca urmare a ”abuzului” de apă  mai ales apă foarte rece (corpul nu poate folosi băuturi şi alimente prea reci şi prea calde  şi consumă foarte multă energie cu ”încălzirea”, repsectiv ”răcorirea” celor introduse în corp.

Dar şi consumul de apă minerală (apă cu gaz, cu bule) în cantitate mare, sau chiar apă plată, la temperatura camerei  dar băută ”toată odată” pe nerăsuflate  agresează la propriu organismul şi rinichii. Nu este de mirarea că foarte mulţi se simt slăbiţi, fără putere, epuizaţi  la efectul toropitor al căldurii, adăugând şi efectul ”inundării” rinichilor.

Mai mult nu înseamnă întotdeauna mai bine. Am descoperit cu toţii în momentul în care ne-am lăsat invadaţi de societatea de consum. Care aduce continuu mesaje  de ”mai mult, mai mult” (cumpăraţi mai mult, mâncaţi mai mult, beti mai mult, munciti mai mult, socializaţi mai mult). Rezultatele vizibile sunt numărul in crestere de boli auto-imune şi cancere la adulţi şi numărul uriaş de copii bolnavi.

La fel şi în ceea ce priveşte consumul de apă  ”mai mult” nu inseamna mai bine.Există doar ”consumul adaptat” corpului şi nevoilor fiecărei persoane.

Nu voi mai relua discuţia despre apa consumată din recipientele de plastic. Sunt mult prea multe articole scrise despre efectul dăunător al plasticului asupra structurii şi compoziţiei apei. Nici nu voi discuta despre filtrele pentru apă de la robinete. Care mi se par oarecum mai bune, decât consumul din sticlele de plastic, dar toate au limitele lor.
Apa cea mai buna de băut este apa de izvor de munte, filtrată de elementele naturale ale rocilor, pământului şi ierburilor.

Majoritatea oamenilor nu mai au acces la apă bună de băut  şi fiecare se descurcă cum reuşeşte mai bine  şi-şi face cele mai bune alegeri pentru propria situaţie  apă de izvor îmbuteliată în recipiente de sticlă sau filtre de apă la robinetele de apă curentă. Nici una dintre situaţii nu este mai bună sau mai rea. Sunt doar posibilităţi de supravieţuire.

Să punem accentul mai mult pe CALITATE (cum bem apa)  decât pe CANTITATE (ce şi câtă apă bem).

Să nu uităm să consumăm apă dimineaţa, pe stomacul gol  măcar un pahar cu apă dimineaţa  pentru a ”spăla” tubul digestiv digestiv de resturile şi deşeurile eliminate peste noapte. Și apoi, în cursul zilei  de câte ori simţim nevoia, câte o gură, câte o gură de apă.

Nu mai consumăm apă după ora 18.00, pentru a nu încărca rinichii, a nu-i suprasolicita şi a-i sili să muncească excesiv, într-o perioadă când au nevoie să se odihnescă şi să îndeplinească alte funcţii (plus pentru a nu ne strica somnul, cu ieşitul la toaletă în timpul nopţii).

Hidratarea este importantă  în special vara. Apa este importantă  atât de factor intern de spălare, cât şi ca factor exterior.

Apa nu realizează drenaj limfatic (pe limfa grăsoasă au efect doar sucurile de fructe  doar ”apa plantelor”  de aceea corpul va cere, de multe ori, sucuri de fructe  limonadă, suc de portocale, suc de struguri, suc de mere, suc de pepene etc  decât apă). Cei aflaţi în detoxifiere pot confirma acest amănunt.

  • Un mic comentariu despre ”apa Kangen”

Pentru că a fost identificată ”acidoza limfatică” şi cea ”sistemică” drept principala cauză a problemelor oamenilor  au apărut o mulţime de ”soluţii instant” de rezolvare a acidozei ”create de om”. Adică ”soluţii rapide” (la o lovitură  răspundem cu o altă lovitură).

Apa Kangen este o apă foarte alcalină  cu un pH de 9.5  care nu există ca atare in Natură. Nici o apă naturală nu are un pH mai mare de 8.5-8.6 (doar câteva izvoare din România şi din lume).

Când introduci în corp ceva ”prea alcalin” pentru a neutraliza ceva ”prea acid”  creezi ”un mic război”. Corpul mobilizează multe ”sisteme de tampon” pentru a echilibra cele două extreme de pH  şi consumă energie (oboseste)  cu suprasolicitarea în special a rinichilor şi ficatului  organe implicate în echilibrarea pH-ului.

Acidoza limfatică apare ca urmare a dietei şi stilului de viaţă creatoare de acizi.  Această dietă şi stil de viaţă nu se pot neutraliza cu apă ”hiper-alcalină”. Ci doar prin schimbarea aportului de alimente şi activităţilor care fac rău corpului, înlocuindu-le cu altele, care fac bine corpului.

Consumul ocazional de apă Kangen este OK (de 1-2 ori pe săptămână). Consumul regulat de apă Kangen va duce în timp la probleme. La fel cum duce orice exces  de ceva considerat de corp ”nenatural” (vezi ”alcalinizarea cu bicarbonat de sodiu şi lămâie etc).

Natura minunată din jurul nostru are reguli şi legi pe care le respectă de mii de ani  de când planeta albastră a început să se învârtă în jurul Soarelui. Cu răbdare şi perseverenţă, cu atenţie şi iubire  putem observa şi învăţa aceste legi şi le putem incorpora în viaţa noastră. Când va dispare artificialul şi ”instant-ul” din viaţa noastră  şi ne vom resimţi o parte din Natură  vindecarea corpului fizic şi regenerarea sa vor fi garantate.

Apa este un instrument puternic de curăţenia al mamei Natura, de aceea i-am consacrat acest mic articol, pentru a vă ajuta să nu uitaţi de ea!

Sursa:financiarul.ro

Un gând despre „CUM BEM APA este mai important decât CÂTĂ APĂ BEM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s