Un nou vultur în jurul falimentului Argentinei: George Soros

La mai puţin de o lună după ce Argentina a intrat în default economic pentru a doua oară în ultimii 13 ani, George Soros, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, a apărut în scenă ca principalul rival al miliardarului Paul Singer în lupta în instanţă pentru recuperarea din datoria ţării, scrie Bloomberg.  

Conform unor documente depuse la o instanţă judecătorească în Londra săptămâna trecută, Quantum Partners, un fond de investiţii condus de Soros, s-a alăturat unui grup de investitori care au dat în judecată trustul de obligaţiuni Bank Of New York Mellon pentru eşecul în a distribui 226 milioane de euro dobândă din cadrul datoriei guvernamentale argentiniene. Grupul deţine obligaţiuni în euro de peste 1,3 miliarde de euro, conform documentelor depuse la Judecătorie, obţinute de Bloomberg.

La baza problemei se află decizia unui tribunal din SUA, care a decis în favoarea Singer Elliott, fondul care a blocat plata obligaţiunilor Argentinei peste hotare până când îşi primeşte banii din dobândă, datoraţi de la defaultul din 2001.

În timp ce decizia tribunalului interzice BNY Mellon să transfere orice valută depozitată în Argentina până când Singer este plătit, decizia nu ar trebui să se aplice la obligaţiunile guvernamentale în afara jurisdicţiei SUA, susţine grupul american deţinut de Soros.

Singer, care a dat în judecată de asemenea şi guvernele din Peru şi Congo după ce au refuzat plata datoriei, a cumpărat obligaţiuni argentiniene înainte de defaultul de 95 de miliarde de dolari din 2001.

George Soros, situat pe locul 23 în topul celor mai bogaţi oameni din lume, s-a întâlnit cu preşedinta argentiniană Cristina Fernandez de Kirchner anul trecut pentru a discuta despre investiţii. Fondul lui Soros şi-a dublat participaţia în compania petrolieră de stat YPF SA, ajungând la 3,5%, care valorează 450 de milioane de dolari. 

Sursa:zf.ro

Citeste :

Obama i s-a vândut lui Soros

Criza globală a fost generată artificial pentru a putea fi creat un guvern mondial

Arhitecţii euro s-au aşteptat la criză, ca etapă în formarea Statelor Unite ale Europei

Lumea lui George Soros – regele enigmatic al Europei de Est

Soros a lovit din nou: A făcut 8,5 miliarde de dolari, ca atunci când a spart Banca Angliei

Lasă un comentariu