O nouă ordine mondială

Rusia şi China intenţionează să remodeleze ordinea mondială stabilită după cel de-Al Doilea Război Mondial, a declarat marţi seara subsecretarul de stat american al apărării, Robert Work, citat de mass-media occidentale, potrivit Ria Novosti.

Este absolut clar că Rusia şi China îşi întăresc poziţiile de-a lungul graniţelor lor. Nu este nicio îndoială că aceste două ţări vor să modifice unele aspecte ale ordinii mondiale stabilite de 70 de ani’, a declarat Work, în cadrul Comisiei pentru relaţii externe a Senatului SUA.

Potrivit acestuia, SUA trebuie să îi acorde o atenţie specială acestui fapt şi să vegheze ca planurile Chinei şi Rusiei să nu necesite o recurgere la forţa militară.

Ca urmare a alipirii peninsulei ucrainene Crimeea la Federaţia Rusă, puterile occidentale au început să-şi întărească prezenţa militară în apropierea frontierelor ruse. Argumentând prin necesitatea de a garanta securitatea aliaţilor săi, Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) şi-a intensificat deja patrulările aeriene pe deasupra ţărilor baltice şi a trimis întăriri în Marea Baltică şi în Mediterană.

Alianţa Nord-Atlantică a anunţat între altele o creştere a efectivelor, o extindere a programului de exerciţii militare şi o întărire a sistemului său de alertă preventivă şi a forţelor sale de reacţie rapidă.

Sursa : money.ro

Un gând despre „O nouă ordine mondială

  1. ”…SUA trebuie să îi acorde o atenţie specială acestui fapt şi să vegheze ca planurile Chinei şi Rusiei să nu necesite o recurgere la forţa militară.” Ei, aș ! Poate să nu scape momentul de a recurge la…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s