Refacerea URSS e tot mai aproape

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat vineri că a promulgat legea privind ratificarea tratatului referitor la instituirea Uniunii Economice Eurasiatice şi că Rusia este pregătită să înceapă o nouă eră în domeniul comerţului exterior cu China şi cu alţi parteneri, efectuând operaţiuni în monede precum yuanul sau euro, relatează TASS.

„Acesta este un pas important în activitatea noastră comună de integrare cu partenerii noştri cei mai apropiaţi” Belarus şi Kazahstan, a subliniat şeful statului rus, amintind că Uniunea Economică Eurasiatică ar urma să înceapă să funcţioneze la 1 ianuarie 2015.

Cele două camere ale Adunării Federale – Duma de Stat (camera inferioară) şi Consiliul Federaţiei (camera superioară) – au ratificat deja acordul, iar promulgarea acestuia de către preşedintele rus încheie practic procesul ratificării de către partea rusă.

Referitor la trecerea la alte valute decât dolarul în relaţiile comerciale externe ale Rusiei, preşedintele Putin a amintit că recent compania Gazprom a efectuat deja primele livrări de probă în China contra ruble.

Sursa :money.ro

Reclame

Un gând despre „Refacerea URSS e tot mai aproape

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s