Omul care va schimba lumea

Un om considerat „ciudat” a primit mai mult de jumătate de miliard de dolari de la Google pentru a schimba lumea creând o nouă platformă pentru computere.

Rony Abovitz

Este vorba despre Rony Abovitz, fondatorul companiei Magic Leap, care lucrează la un proiect despre care nu spune prea multe, dar care a reușit deja să câștige încrederea unor giganți, printre care și Google însuși, scrie Business Insider.

Alături de Google, în luna octombrie 2014, în companie au mai investit producătorul de chip-uri Qualcomm, Andreessen Horowitz și compania de filme Legendary Pictures. Astfel, compania a ajuns la o valoare de aproximativ 2 miliarde de dolari.

Abovitz este de părere că detaliile despre tehnologia la care lucrează Magic Leap trebuie ținute secrete, astfel încât reprezentanții companiei vorbesc în termeni foarte vagi despre proiectele la care lucrează.

Cea mai bună descriere făcută până acum despre ceea ce face Magic Leap este cea a lui Sean Hollister de la Gizmodo: „Un fel de Google Glass pe steroizi, care poate îmbina perfect grafica generată de calculator cu lumea reală”. Abovitz o descrie ca pe un fel de calculator care poate „simți magia de zi cu zi” și „mult mai uman, mult mai asemănător cu lumea noastră”.

Tot ce știm sigur este că Magic Leap lucrează la crearea unei noi realități, o realitate augmentată, pe care o numește realitate cinematografică, și care va oferi o experiență 3D mai realistă decât orice altceva.

Și se pare că această realitate augmentată va fi următoarea platformă majoră pentru calculatoare. Facebook a cheltuit anul acesta 2 miliarde de dolari pentru Oculus, o companie din domeniul realității virtuale care produce căștile Oculus Rift. Tehnologia la care lucrează Magic Leap ar putea fi chiar mai captivantă decât ceea ce dezvoltă Oculus.

Abovitz este descris de mai multe persoane ca fiind o persoană familistă, care călătorește mult în întreaga lume, dar și-a păstrat mereu viața stabilită în Florida. El a fost foarte pasionat de filmele Science Fiction de la Hollywood, fiind obsedat de gadgeturi. Abovitz și-a obținut masteratul în inginerie biomedicală la Universitatea din Miami, unde realiza săptămânal benzi desenate pentru ziar. Ulterior, el a fondat prima sa companie, Z-KAT, din care s-a desprins firma de robotică medicală MAKO Surgical, din Florida.

Abovitz spune Magic salt va rămâne în Florida, chiar dacă i-ar fi mai comod să se mute în Boston sau în Silicon Valley. Abovitz vrea să transforme Magic Leap într-o mare companie higt tech, de „dimensiunea lui Apple”, care este o companie în valoare de 700 miliarde dolari cu 80.000 de angajați în întreaga lume.

Sursa : money.ro

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s