Inrobiti de smartphone

Am devenit periculos de dependenţi de telefoanele inteligente. Aproape 90% dintre participantii la un studiu spun că nu merg nici până la colţul blocului fără telefon, iar tinerii admit deschis că nu se dezlipesc de el. Chiar şi IT-iştii sunt îngrijoraţi de fenomen, aşa că dezvoltă aplicaţii care te trimit să trăiesti în viaţa reală.

Deși pare ironic, problema dependenței s-ar putea rezolva cu o altă aplicație. Este disponibilă deocamdată doar pentru iPad și ne spune cât timp pierdem cu butonatul telefonului.

Traian Năstase și-a dat doctoratul în comportamentul oamenilor pe internet, iar acum face un studiu interesant: cât de mult depinde viața noastră de noile tehnologii. Se amuza spunând că el însuși petrece prea mult timp cu gadgeturile.

„Am plecat la cumpărături și îmi amintesc că 30 de minute nu am avut smartphone-ul la mine și eram…Doamne, ce se întâmplă”, povestește Traian Năstase, managerul unei companii de cercetare de piaţă.

64% dintre utilizatori folosesc telefonul și ca mijoc de relaxare, iar 66% cred că socializeaza mai bine prin intermediul internetului, potrivit ultimilor studii făcute in Romania, pe un eșantion de 1.000 de utilizatori.

„Anumite persoane își pot construi și un brand personal. Să zicem că folosesc smartphone-ul când merg la o petrecere renumită, să arăți altora ce faci, unde ești”, spune Traian Năstase.

Piața Romană și Academia de Studii Economice sunt locurile de unde românii au dat de cele mai multe ori check-in în 2014. Aproape 80.000 de utilizatori de telefoane inteligente și-au anunțat prietenii pe rețelele de socializare că au trecut pe aici.

44% dintre românii spun că telefonul nu este doar un accesoriu, ci face parte din viața lor. Mai mult de jumătate folosesc smartphone-ul chiar și când se uită la televizor sau când mănâncă.

Sursa :money.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s