“Acesta este efectiv Al Treilea Razboi Mondial”

Cu aproape 1.400 de oameni ucişi în Irak doar în luna ianuarie, dintre care 800 civili, ministrul irakian de externe, Ibrahim al-Jaafari, a declarat în cadrul unei vizite făcute de omologul său austriac că „lupta împotriva Statului Islamic este efectiv Al Treilea Război Mondial”.

„Toate capitalele lumii sunt sub ameninţare”, a ţinut să precizeze oficialul irakian.

„Pieţele, şcolile şi absolut orice loc frecventat de fiinţele umane, toate sunt ameninţate”, a mai spus acesta.

Guvernul de la Bagdad a cerut, luna trecută, NATO ajutor pentru pregătirea forţelor sale de securitate după eşecul armatei irakiene în faţa ofensivei militanţilor Statului Islamic anul trecut. „În total, 1.375 de irakieni au fost ucişi în luna ianuarie a acestui an şi alţi 2.240 au fost răniţi în acte de terorism şi violenţe”, a anunţat Misiunea ONU în Irak (UNAMI).

Statul Islamic a îngrozit o lume întreagă când, după o lungă serie de ucideri prin decapitare, ieri au ucis un pilot iordanian prin incendiere.

Expresia unui război planetar a început să fie tot mai prezentă pe buzele actualilor sau foştilor oficiali și lideri ai lumii.

De curând, fostul preşedinte al Rusiei, Mihail Gorbaciov, a vorbit despre un nou Război Rece în care sunt angrenate cele două mari puteri ale lumii, Rusia şi Statele Unite ale Americii, Război Rece care ar putea degenera într-un conflict militar.

„Războiul rece a fost deja declarat. Şi mai departe? Eu nu sunt în măsură să declar astăzi cu certitudine că războiul rece nu se va transforma într-un adevărat război. Mă tem că ei (americanii) ar putea risca”, a afirmat părintele „perestroika”, apreciat în Occident pentru rolul său în căderea zidului Berlinului în 1989. Sursa :www.money.ro

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s