Miliarde de telefoane mobile, ascultate de serviciile de informatii americane si britanice

Miliarde de telefoane mobile, ascultate de serviciile de informatii americane si britanice

Agentia de informatii americana NSA si omologul sau britanic, GCHQ, au reusit sa obtina acces in baza de date a celui mai mare producator de cartele SIM din lume – Gemalto, intrand in posesia unui numar imens de chei de criptare ceea ce le-a permis sa monitorizeze convorbirile telefonice sau traficul de date a miliarde de dispozitive din intreaga lume, conform unor noi documente date publicitatii de Edward Snowden, informeaza guardian.co.uk.

Comunicatiile 3G sau 4G se desfasoara criptat, dar detinerea cheilor de criptare a permis agentilor secreti accesul la orice convorbire telefonica sau transfer de date, cu o exceptie, in cazul in care utilizatorul dispozitivului mobil nu introdusese un layer suplimentar de criptare.

Interceptarea se face simplu, fara a mai fi nevoie de acceptul primit din partea operatorului de telefonie mobila sau date. Marele avantaj oferit de detinerea cheilor de criptare este faptul ca monitorizarea se poate face in masa, fara ca nimeni sa bage de seama.

Conform documentelor publicate de Snowden, Gemalto a fost tinta Mobile Handset Exploitation Team – o unitate formata de agenti NSA si GCHQ, constituita pentru a identificarea vulnerabilitatilor retelei de comunicatii mobile.

Gemalto este o companie olandeza care opereaza in peste 85 de tari si care produce peste 2 miliarde de cartele SIM anual.

Concluzia este ca niciun dispozitiv mobil de pe lumea asta nu scapa vigilentei Big Brother, o implinire cat se poate de clara a viziunii distopice a lui George Orwell.

De asemenea, se mai poate comenta in privinta dezvaluirilor facute de Edward Snowden, precizia datelor detinute si a calendarului aparitiilor publice ale acestora, te fac pana la urma sa  te intrebi daca nu cumva sub numele lui sunt puse date obtinute de serviciile ruse de informatii…

Sursa :jurnalul.ro

Un gând despre „Miliarde de telefoane mobile, ascultate de serviciile de informatii americane si britanice

  1. Suntem noi spionaţi dar până nu intrăm în vizorul autorităţilor nu ne bagă nimeni în seamă! Concret există tehnică pentru înregistrarea tuturor activităţilor umane de pe planetă – dar nu există suficienți ochi UMANI care să-i urmărescă pe toţi!

    Problema lor poate fi rezolvată prin inventarea unei reale inteligenţe artificiale AI – problema cu aceasta este că nu va face deosebire între cei spionaţi şi elite şi cei din serviciile secrete — cu timpul va încerca să stăpânească ea planeta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s