Ilie Serbanescu: “Bucureştiul va pierde Ardealul! N-a făcut nimic să-l păstreze. Nu-l va pierde în luptă, în faţa superiorităţii adversarului. îl va pierde în linişte, pe Facebook!”

descărcareO problemă pe care agenda prezidenţială n-o va putea ocoli este legată de procesul  nerecunoscut public al “reconfigurării” orbitei economice a Ardealului. în spaţiile fără graniţe economice – precum este şi UE – regiunile orbitează economic în mod obiectiv în jurul polilor de putere economică existenţi sau în dezvoltare, indiferent de graniţele politice. Pentru Ardeal, Bucureştiul este cel mai slab pol de putere economică din zonă.

Budapesta şi Viena sunt mult mai puternice şi mult mai aproape. În plus, de ani de zile, Bucureştiul parcă face tot ce este posibil pentru a se depărta de Ardeal, evitând pur şi simplu să construiască o arteră de comunicaţie modernă (autostradă, drum expres) care să treacă munţii fie spre Braşov, fie spre Sibiu. În tot acest timp, Ardealul s-a apropiat de Ungaria/Austria, autostrăzile venind dintr-acolo spre graniţele României şi din Ardeal înaintând spre Vest.

Bucureştiul este tot mai izolat. Investiţiile străine, atâtea câte sunt, se cantonează în Ardeal, nici n-au prea auzit de Moldova sau Oltenia. Iar investiţiile germane – pe a căror “invazie” se mizează în condiţiile venirii la putere a lui Iohannis – se opresc toate la arcul carpatic. Câteva zboruri săptămânal leagă Timişoara sau Clujul de Bucureşti, câteva zeci de zboruri săptămânal leagă aceste oraşe de Budapesta, Viena, Franktfurt. Si politicul urmează până la urmă economicul!

“Desprinderea” politică a Ardealului de Bucureşti este probabil o chestiune doar de timp! Sorocul poate cădea în timpul mandatului actualului  preşedinte. Pe fond n-are vreo importanţă că acest preşedinte este un etnic minoritar. Poate că tocmai acest lucru va fi un impediment în calea “desprinderii”, căci dl Iohannis va fi “apăsat” oricum de faptul că dacă aşa ceva se întâmplă cumva, s-ar întâmpla pe vremea unui etnic minoritar, deşi Ardealul l-a adus pe domnia sa, prin vot, în fruntea ţării şi nu ştim ce aşteaptă exact Ardealul de la domnia sa!

Poate aşteaptă chiar “desprinderea” de Bucureşti, întrucât teza principală a etnicilor români majoritari din Ardeal, şi nu a altcuiva, este că ei muncesc şi le toacă banii miticii de la Bucureşti! Dar, evident, o desprindere politică a Ardealului de Bucureşti depinde în esenţă de contextul internaţional şi de aranjamentele, de acum în negociere, dintre marile puteri.

După cum s-a dovedit, Bucureştiul este un simplu spectator. La orice! Detaşarea Ardealului nu va face excepţie! Bucureştiul şi-a cedat străinilor resursele naturale, industriile, banii, băncile, pădurile, pământurile. Care este deosebirea de va ceda şi niscai teritorii?! Cu numele evident, căci faptic controlul economic a fost cedat demult! Bucureştiul va pierde Ardealul! N-a făcut nimic să-l păstreze. Adevăratul păcat este însă că nu-l va pierde în luptă, în faţa superiorităţii adversarului. îl va pierde în linişte, pe Facebook!

Sursa: Jurnalul.ro

Vezi :

Harta Noii Ordini Europene

Publicitate

2 gânduri despre „Ilie Serbanescu: “Bucureştiul va pierde Ardealul! N-a făcut nimic să-l păstreze. Nu-l va pierde în luptă, în faţa superiorităţii adversarului. îl va pierde în linişte, pe Facebook!”

 1. In completare se pot consulta si urmatoarele:
  Harta Romaniei (1996) pe bancnota de 50000 lei
  http://www.imagesocket.com/photos/guest/2764021
  Harta Republicii Federale Moldova – 2012
  http://www.imagesocket.com/photos/guest/2764025
  The Outer Limits? – 1992
  http://www.imagesocket.com/photos/guest/2764027
  Harta Eurorei – 2014
  http://www.imagesocket.com/photos/guest/2764037
  Harta Europei în 2035 vazuta de Putin (2014)
  http://www.imagesocket.com/photos/guest/2764037
  Din studiul acestor harti in evolutia lor cred si eu inca din 2002 in ce crede domnul Serbanescu in 2015.

 2. Autorul are dreptate si o spune de mult… Dar cine are rabdare sa se gandeasca la Romania, cand afacerile cu ea sunt avantajoase atat pentru „ei” (cei ce nu se vad, dar se simt cand se aprinde lumina), cat si pentru ei (cei care au facut politica in cei 25 ani de democratie), Se spune ca lumina se aprinde pentru cei care vad, nu pentru orbi…
  E foarte greu sa recunosti ca granitele sunt stabilite de niste geografi nevinovati, adevaratii profeti ai granitelor secolului 21. E mai usor sa dai vina pe altii si sa pui totul in carca lor. Da mai bine la „democratie”. Este adevarat ca atunci cand un proiect esueaza, se cauta vinovatii, se pedepsesc nevinovatii si sunt promovati cei care n-au participat la proiect. Se pare ca proiectul noii ordini mondiale este abandonat in favoarea unei noi ordini regionale. „The Outer Limits” au aparut in 1992 dupa intalnirea Bush-Gorbaciov de la Malta. Astazi, Malta(2-3 decembrie 1989) lui Gorbaciov nu este pe placul lui Putin si Rusiei. Cainii razboiului din curtea Rusiei sunt zadarati cu batul prin gard de copiii vecinilor pusi pe sotii de un nene mare cu multi muschi. In loc sa astampere copiii obraznici cere stapanului sa nu permita cainilor sa mai vina la gard si sa latre la niste copii pasnici.
  Este tot atat de adevarat ca geografii sunt subordonati marilor strategi care produc harti cu planuri de operatii/strategice/tactice. Pentru mine marii stategi si armatele lor reprezinta topoarele cu care se defriseaza (prin tăiere sau prin ardere) padurea, schimbandu-i-se infatisarea si limitele. Dupa defrisarea ei apare o supraproductie de cozi de topor. Istoria ne-o dovedeste cu prea multe exemple. O sinteza, pe intelesul tuturor si in completarea celor din postarea de mai sus, este data in http://www.agentia.org/teoria-conspiratiei/harta-noii-ordini-europene-617.html.
  Pentru mine are sens mesajul transmis de doua bancnote pe hartie de 50000 lei puse una langa alta. Semnalul „desteapta-te romane” a fost dat de un ardelean. Rezultatul desteptarii este egal cu zero…Un popor sarac a devenit si mai sarac. Vina, evident, conform propagandei celor interesati, o poarta Miticii de la Bucuresti. Nimeni nu vede, nici tactica si nici strategia, ca reformele cu efecte dezastruase din economie, armata, politie etc au fost facute de ardeleni de vita veche (Roman (os de ardelean dupa fosta nevasta), Ciorbea, Pascu, Rus, Boc). Nimeni nu se intreaba de ce Gunter Verheugen si Angela Merkel au primit titlul deDoctor Honoris Causa la Universitatea Bebes-Bolyai din Cluj, avand in vedere ca in Romania sunt si alte Universitati. Nimeni nu vede, desi sunt la vedere, ca romanii au un voievod, informatii si catuse scolite la Universitatea Bebes-Bolyai din Cluj. Foarte multi se intreaba: de ce? Oare hartile au dreptate? Eu cred ca si ele spun, desteapta-te romane din somnul tau de moarte…

  Pentru a intelege istoria contemporana a se vedea urmatoarele imagini:
  Harta Romaniei (1996) pe bancnota de 50000 lei
  http://www.imagesocket.com/photos/guest/2764021
  Harta Republicii Federale Moldova – 2012
  http://www.imagesocket.com/photos/guest/2764025
  The Outer Limits? – 1992
  http://www.imagesocket.com/photos/guest/2764027
  Harta Eurorei – 2014
  http://www.imagesocket.com/photos/guest/2764037
  Harta Europei în 2035 vazuta de Putin (2014)
  http://www.imagesocket.com/photos/guest/2764037

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s