Aceste Alimente Nu Trebuie Sa Fie Reincalzite! Este Posibil sa Va Otraveasca!

Sunt sigur ca si tu si eu suntem printre acei oameni care isi reincalzesc mancarea. Ati facut vreodata o oala plina cu supa de spanac sau de ciuperci si, desigur, din moment ce nu ati putut sa o consumati pe toata, ati bagat-o la frigider si ati consumat-o a doua zi, reincalzind-o?

Dupa ce veti citi acest articol sunt sigur ca va veti gandi de doua ori inainte sa mai incalziti mancarea facuta cu o zi in urma.

Foarte multi dintre noi, pregatim mancare pentru mai multe zile, si, ulterior, o reincalzim. Cu toate acestea, unele alimente isi schimba compozitia si isi pierd proprietatile lor nutritive, multe dintre ele devenind toxice.

Iata ce alimente nu trebuie reincalzite:

Ciupercile

Ciupercile sunt cel mai bune pentru organism atunci cand sunt consumate imediat dupa preparare, iar in cazul in care raman neconsumate, cel mai bine ar fi sa le mancam reci. Acest lucru este valabil si in cazul in care au fost preparate supe sau mancaruri ce contin ciuperci. Atunci cand sunt reincalzite, ciupercile isi schimba compozitia de proteine si implicit gustul. Datorita schimbarii acestor compozitii pot sa apara o varietate de probleme digestive (balonari, crampe abdominale, diaree), iar beneficiile lor asupra sanatatii vor fi practic inexistente.

Carnea de pui

La fel ca ciupercile, carnea reincalzita isi schimba compozitia proteinelor. Prin urmare, nu este recomandabila o reincalzire la temperaturi ridicate, a carnii de pui care contine mai multe proteine decat carnea rosie. Daca esti consumator de carne, mai bine o mananci rece decat sa o reincalzesti.

Cartoful

Cartoful este un aliment extrem de nutritiv pe care nu ar trebui sa il reincalzim pentru ca isi va pierde din proprietati, devenind chiar toxic. Manânca-l imediat dupa preparare sau chiar rece – atunci acesta are cel mai mare procent de amidon care iti va da acel sentiment de satietate pentru mai mult timp. Daca va pregatiti o tocanita pentru mai multe zile, scoateti cartofii atunci cand o reincalziti. Puteti sa-i mancati separat. Intr-o farfurie va puneti tocanita si in alta cartofii. Mancati concomitent pentru a va bucura in continuare de beneficiile cartofului.

Spanacul

Spanacul este un aliment cu un procent ridicat de nitrati, care in momentul reincalzirii se transforma in nitriti. Acestea sunt potential cancerigeni pentru corpul uman. Asadar cel mai indicat ar fi sa mancati o mancare de spanac imediat dupa ce a fost facuta, pentru a va bucura de beneficiile spanacului.

Sfecla

In acelasi fel se procedeaza si cu sfecla. Aceasta contine nitrati , iar in momentul in care vor fi reincalziti, se vor transfoma in nitriti. Practic noi nu va indemnam sa nu o mai consumati dupa ce a fost gatita, ci va incurajam sa o consumati rece, fara a o reincalzi.

Telina si Morcovul

Telina, una dintre cele mai frecvent utilizate legume la prepararea supelor, trebuie intotdeauna scoasa din supe dupa ce a fost gatitat, impreuna cu morcovii, sau trebuie mancate proaspat preparate. De asemenea, aceste doua legume contin nitrati. Puteti reincalzi supa daca scoateti din ea telina si morcovii.

Oua

Ouale sunt alimentele cu cel mai mare risc in momentul in care sunt reincalzite, intrucat acestea vor deveni toxice in momentul reincalzirii la temperaturi ridicate. Nu se aplica produselor alimentare in cazul in care ouale sunt folosite la prepararea sosurilor, ci se refera la felurile de mâncare in care sunt implicate oua fierte sau prajite.

Sursa :secretele.com

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s