România nu vrea război

Invazia Rusiei în estul Ucrainei, anexarea ilegală a Crimeei, dar şi prezenţa militară pe teritoriul unor state independente precum Republica Moldova sau Georgia au creat cea mai serioasă criză de securitate de la terminarea Războiului Rece.

Oamenii mai puţin avizaţi se tem de un război atunci când sunt lansate avertismente, când văd afirmaţii belicoase, dar şi mii de oameni care mor în apropierea graniţelor.

România se află azi în centrul unor decizii istorice, menite să o protejeze, ca membru NATO, de orice posibilă agresiune militară din exterior. Rusia a devenit imprevizibilă şi zăngăne armele la frontiera noastră de nord şi de est.

Au existat oficiali de la Moscova care au spus că elementele scutului american antirachetă amplasat la Deveselu reprezintă o ameninţare pentru Rusia.

După 50 de ani de comunism impus cu forţa tancurilor sovietice, România şi alte state NATO sunt nevoite să-şi întărească apărarea şi securitatea. Teritoriul şi populaţia României sunt la adăpost atâta timp cât Alianţa Nord Atlantică e solidară conform Articolului 5 din Tratatul de la Washington şi ia măsurile necesare, cu trupe şi echipamente militare, acolo unde provocarea apare.

România nu doreşte nici un război, NATO nici atât. Nu se fac concentrări, nu există vreun pericol iminent. Toate măsurile luate de Armata Română şi de aliaţi sunt sută la sută de apărare şi nu trebuie să aducă nici un fel de îngrijorare nimănui. Cei care consideră pledoaria pentru întărirea apărării României drept una pentru război au o gravă problemă de percepţie. Şi se înscriu, prin ignoranţa lor, în galeria celor care nu au gânduri bune pentru ţara noastră, din afară sau din interiorul ei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s